Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δίωξη κατά Αλ. Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Δίωξη κατά Αλ. Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Δίωξη κατά Αλ. Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ποινική για τα κακουργήματα της ς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη , σε βάρος του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, .

Η απαγγελία των κατηγοριών, έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ και αφορά υπόθεση ς προ 16 ετών, όταν όπως καταγγέλθηκε, φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 440.000 . Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος είναι περίπου το διπλάσιο.

Η υπόθεση, που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια, κινήθηκε νομικά όταν δυο άλλοι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο οτι δεν τους απέδωσε  το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο που διατάχθηκε, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί. Ο ίδιος έχει αλλεπάλληλες φορές αντιλέξει για την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και στην ΔΟΥ, τα οποία με βάση την κατάληξη, απορρίφθηκαν.

Η αποκάλυψη μάλιστα της διαδικασίας τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε οδηγήσει ουσιαστικά και εκτός ψηφοδελτίων του , τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος με πολλαπλές δημόσιες του είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία και είχε ισχυριστεί πως υπόκειται ουσιαστικά «πολιτική ».

Πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση