Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πηγή νερού στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών;
Πηγή νερού στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών;

Πηγή νερού στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών;


Νερό ναβλύζει στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο καινούργιο, μόλις δύο ετών, σχολικό κτήριο.

Το υπόγειο πλημμυρίζει με τις βροχές και η στάθμη του νερού αυτή τη φορά έφθασε το 1,5 μέτρο, τα “ξήλωσε” όλα και το σχολείο δεν άνοιξε μετά την Καθαρά Δευτέρα και σήμερα έκαναν τόσο κλιμάκιο του δήμου όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ξεκίνησαν οι επισκευές.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Ν. Πηλίου κ. Παπαδημητρίου, είναι προβληματική η κατασκευή του κτιρίου, όπως είχε προβλεφθεί από την αρχική μελέτη. “Ο εργολάβος τότε αλλά και εμείς ενημερώσαμε την Περιφέρεια ότι θα έπρεπε να γίνει αλλαγή στη μελέτη, όμως η εποπτεύουσα αρχη δεν το αποδέχθηκε. Είχαν βρει και τότε πολύ στο υπέδαφος και έχουν κατασκευάσει ένα φρεάτιο για την περίπτωση που το υπόγειο γεμίσει και μπαίνει σε λειτουργία μία αντλία. Όμως τελικά το Σάββατο με τις δυνατές αυτή δεν επαρκούσε και το υπόγειο πλημμύρισε με τη στάθμη του νερού να φθάνει το 1,5 ”.

Η διευθύντρια του σχολείου Εβίτα Παντσίδου, ανέφερε ότι “ήταν τόσο το νερό που τίναξε το σύστημα θέρμανσης, όλους τους συνδέσμους και κόπηκαν και οι δεξαμενές πετρελαίου και γέμισε ο χώρος , ενώ το νερό «σήκωσε» και το κουβούκλιο του ανελκυστήρα”. Αυτή την 9:30 μ.μ. είναι εκεί συνεργεία που επισκευάζουν τον καυστήρα, καθαρίζουν και απολυμαίνουν το χώρο. “Δεν γνωρίζουμε πότε θα λειτουργήσει εκ νέου το σχολείο” δήλωσε η κ. Παντσίδου.

Τέλος ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει κάποιο συμπληρωματικό έργο, καθώς το πρόβλημα δεν επιλύεται διαφορετικά. Επιπλέον τόνισε ότι και στο δήμο Ν. Πηλίου οι κατολισθήσεις συνεχίζονται και “για την παρεμβαίνουμε μόνο αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, γιατί η βροχή συνεχίζει ακάθεκτη”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση