Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΗΛΙΟ / Πηγή νερού στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών;
Πηγή νερού στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών;

Πηγή νερού στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών;


αναβλύζει στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο καινούργιο, μόλις δύο ετών, σχολικό κτήριο.

Το υπόγειο πλημμυρίζει με τις βροχές και η στάθμη του νερού αυτή τη φορά έφθασε το 1,5 μέτρο, τα “ξήλωσε” όλα και το σχολείο δεν άνοιξε μετά την Καθαρά Δευτέρα και σήμερα έκαναν αυτοψία τόσο κλιμάκιο του δήμου όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ξεκίνησαν οι επισκευές.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Βόλου ο αντιδήμαρχος Ν. Πηλίου κ. Παπαδημητρίου, είναι προβληματική η κατασκευή του κτιρίου, όπως είχε προβλεφθεί από την αρχική μελέτη. “Ο εργολάβος τότε αλλά και εμείς ενημερώσαμε την Περιφέρεια ότι θα έπρεπε να γίνει αλλαγή στη μελέτη, όμως η εποπτεύουσα αρχη δεν το αποδέχθηκε. Είχαν βρει και τότε πολύ στο υπέδαφος και έχουν κατασκευάσει ένα φρεάτιο για την περίπτωση που το υπόγειο γεμίσει και μπαίνει σε λειτουργία μία αντλία. Όμως τελικά το Σάββατο με τις δυνατές βροχοπτώσεις αυτή δεν επαρκούσε και το υπόγειο πλημμύρισε με τη στάθμη του νερού να φθάνει το 1,5 μέτρα”.

Η διευθύντρια του σχολείου Εβίτα Παντσίδου, ανέφερε ότι “ήταν τόσο το που τίναξε το σύστημα θέρμανσης, όλους τους συνδέσμους και κόπηκαν και οι δεξαμενές πετρελαίου και γέμισε ο χώρος πετρέλαιο, ενώ το νερό «σήκωσε» και το κουβούκλιο του ανελκυστήρα”. Αυτή την ώρα 9:30 μ.μ. είναι εκεί συνεργεία που επισκευάζουν τον καυστήρα, καθαρίζουν και απολυμαίνουν το χώρο. “Δεν γνωρίζουμε πότε θα λειτουργήσει εκ νέου το σχολείο” δήλωσε η κ. Παντσίδου.

Τέλος ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει κάποιο συμπληρωματικό έργο, καθώς το πρόβλημα δεν επιλύεται διαφορετικά. Επιπλέον τόνισε ότι και στο δήμο Ν. Πηλίου οι κατολισθήσεις συνεχίζονται και “για την ώρα παρεμβαίνουμε μόνο αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, γιατί η βροχή συνεχίζει ακάθεκτη”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση