Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πήγε να τους κάψει την μάντρα επειδή του χρωστούσαν…

Πήγε να τους κάψει την μάντρα επειδή του χρωστούσαν…

Ένας 76χρονος στην Αγία Παρασκευή προξένησε ζημιές 5.000 ευρώ

Άγνοια των τραγικών γεγονότων της Ανατολικής Αττικής που στοίχισαν τη ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας, φαίνεται πως είχε ένας 76χρονος Βολιώτης, ο οποίος λόγω οικονομικών διαφορών που είχε με δύο , επιχείρησε να κάψει τη μάντρα με οικοδομικά υλικά που διαθέτουν στο Καζανάκι.

Χθες ο άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου , το οποίο τον καταδίκασε σε φυλάκισης 32 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Ειδικότερα γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης ο 76χρονος παραδέχθηκε ότι έβαλε φωτιά με αναπτήρα, καίγοντας οικοδομικά και μονωτικά υλικά, καθώς και μέρος της ς, για λόγους εκδίκησης, επειδή οι ιδιοκτήτες της ς χρησιμοποιούν νερό από γεώτρησή του και δεν τον πληρώνουν.

Η ζημιά που προκλήθηκε ανήλθε στις 5.000 ευρώ περίπου, ενώ η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο ηλικιωμένος συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, στην κατάθεση τους υποστήριξαν ότι γνωρίζουν τον κατηγορούμενο εδώ και χρόνια, έχοντας μεταξύ τους διαφορές οικονομικής φύσεως, καθώς του οφείλουν 7.000 ευρώ και του έχουν δώσει τα μισά χρήματα, ενώ υπάρχει δικαστική για την καταβολή και ων υπόλοιπων χρημάτων.

Μάλιστα τόνισαν ότι ο δράστης, για να τους εκδικηθεί κλέβει ανά καιρούς διάφορα υλικά, όπως σακιά με τσιμέντο και άλλα μονωτικά υλικά.

Είπαν ότι όταν πήγαν το πρωί στην εργασία τους βρήκαν τη μισή μάντρα καμένη και από το υλικό των καμερών που υπάρχουν στην αποθήκη, διαπιστώθηκε ότι τη φωτιά έβαλε ο 76χρονος άνδρας.

Η σύζυγος του 76χρονου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης λέγοντας ότι απουσίαζε στη με τα εγγόνια της και πληροφορήθηκε για την πυρκαγιά όταν επέστρεψε.

Όπως είπε, ο σύζυγό της είπε ότι πήγε να πάρει ένα τσουβάλι τσιμέντο από τη μάντρα, αλλά ξαφνικά το μυαλό του θόλωσε, έβγαλε έναν αναπτήρα από την τσέπη και έβαλε φωτιά.

Κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες της μάντρας ότι δεν συμμορφώνονται στις δικαστικές αποφάσεις που δεν δίνουν τα χρήματα που οφείλουν.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι πήγε στη μάντρα για να πάρει ένα τσουβάλι τσιμέντο «αλλά δεν ξέρω πως μου ήρθε, θόλωσε το μυαλό μου, έβγαλα έναν αναπτήρα από την τσέπη και έβαλα φωτιά».

Επίσης παραδέχτηκε ότι ο ίδιος ήταν δράστης δύο κλοπών που έγιναν 11 και 20 Ιουλίου και καταγράφηκε από τις κάμερες.

Η υπεράσπιση ζήτησε το Δικαστήριο να μην εξετάσει την υπόθεση στο κλίμα των ημερών με τις μεγάλες στην Αττική και να λάβει υπόψη το ελαφρυντικό του πρότερου βίου και την ηλικία του.

Η πρόταση περί ελαφρυντικών απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα έδρας που πρότεινε ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος με πάνω από τρία έτη (50 μηνών), ενώ τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον 76χρονο σε συνολική ποινή φυλάκισης 32 μηνών.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου είπε στον 76χρονο να μην ξανακάνει το ίδιο πράγμα, γιατί την πρώτη φορά ήταν επιεικής, αλλά αν γίνει και δεύτερη θα οδηγηθεί στη φυλακή και θα πρέπει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση