Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πιέσεις Κομισιόν για άμεση άρση ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Πιέσεις Κομισιόν για άμεση άρση ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Πιέσεις Κομισιόν για άμεση άρση ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ενημέρωση για τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει σχετικά με την άρση της επιβολής ΦΠΑ στα δίδακτρα των φορέων ιδιωτικής εκπαίδευσης ζήτησε χθες από την ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν.Και αυτό διότι η επιβολή έμμεσων φόρων, όπως ο ΦΠΑ, στην εκπαίδευση αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η επιστολή της Κομισιόν έφθασε στο πρωθυπουργικό γραφείο -με email- περί τις 10 χθες το πρωί. Ετσι το θέμα θα είναι η πρώτη εκκρεμότητα στον χώρο της παιδείας που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η επιβολή ΦΠΑ 23% επιβλήθηκε από την απερχόμενη κυβέρνηση στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων, κολεγίων, ΚΕΚ, ΙΕΚ, ωδείων και κέντρων διά βίου μάθησης, επιφέροντας αύξησή τους έως και 2.000 ευρώ ετησίως.

Το «πάγωμα» του μέτρου, όπως ζητεί η Κομισιόν, αναμένεται να γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για την οποία οι ιδιοκτήτες των εκπαιδευτικών φορέων ζητούν να εκδοθεί άμεσα, καθώς έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου τα εκπαιδευτήρια οφείλουν να υποβάλουν δήλωση για την υπαγωγή τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Αλλιώς θα επιβληθούν πρόστιμα για τις αποδείξεις που εκδόθηκαν χωρίς ΦΠΑ μετά τις 20 Ιουλίου.

Υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους λόγω των αντιδράσεων, στην άρση του μέτρου συναινεί και η απερχόμενη κυβέρνηση.

Στελέχη της ιδιωτικής εκπαίδευσης, φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν χθες στην «Κ» ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει συμφωνήσει στην άρση, και αναζητείται ο κατάλληλος τρόπος παρουσίασης της κυβίστησης…

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 78 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, επτά ακόμη νεκροί - https://t.co/ju3SHelYy5 -

  • Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων - https://t.co/ytKy4N0i7u -

  • Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές στον Αλμυρό από τον Ιανό - https://t.co/joG9zYh7Cl -

"Αλιεύοντας" την είδηση