Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πίεση για τις αποκρατικοποιήσεις
Πίεση για τις αποκρατικοποιήσεις

Πίεση για τις αποκρατικοποιήσεις

Ψήφιση από τη Βουλή της συμφωνίας πώλησης των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου, αφού η κυβέρνηση ολοκληρώσει τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τον επενδυτή, και επικύρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων επίσης από το Κοινοβούλιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ως προαπαιτούμενα το σχέδιο συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών, που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup.

Προαπαιτούμενη είναι επίσης η αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με την προώθηση της σχετικής νομοθεσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε να προχωρήσει η συμφωνία με τη γερμανική Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ακόμη, προαπαιτούμενα είναι η από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και ελληνικού Δημοσίου, ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ, και η της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ώστε να λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων στον Προμαχώνα, αλλά και η ρύθμιση των υποχρεώσεων της εταιρείας, ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ, που παραμένει, όπως προκύπτει από το εν λόγω κείμενο, αυτόνομο, προβλέπεται να προχωρήσει 19 αποκρατικοποιήσεις περιουσιακών του στοιχείων και επίσης προβλέπεται η συγκρότηση μόνιμης ομάδας εργασίας του ΤΑΙΠΕΔ, του υπουργείου Οικονομικών και των θεσμών, που θα επιτηρεί μόνιμα την πρόοδο της κυβέρνησης στη λήψη των αποφάσεων που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων.

Ο στόχος για τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ τοποθετείται στα 5,8 δισ. ευρώ έως και το 2018 (2,5 δισ., 2,2 δισ. και 1,1 δισ. για τα έτη 2016, και 2018, αντίστοιχα) χωρίς να συνυπολογίζονται σε αυτά τα 400 εκατομμύρια που εισέπραξε το 2015. Μάλιστα, μεταξύ των προαπαιτούμενων της συμφωνίας, με βάση πάντοτε το προσχέδιο (Supplemental Memorandum of Understanding), είναι και η από το ΚΥΣΟΙΠ του επιχειρησιακού αυτού σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ (19 περιουσιακά στοιχεία) και η σχετική απόφαση, μαζί με το Asset Development Plan, να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση