Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Πέταξε τη μπάλα στην κερκίδα ο Αλέξης Τσίπρας
Πέταξε τη μπάλα στην κερκίδα ο Αλέξης Τσίπρας

Πέταξε τη μπάλα στην κερκίδα ο Αλέξης Τσίπρας

Ουρές έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών σχημάτιζαν από χθες έως και σήμερα (όπως φαίνεται και στη φωτό) οι Μαγνησιώτες κάνοντας αναλήψεις μισθών, συντάξεων, αποθεματικών.

Το κλίμα των τελευταίων ημερών και η «βόμβα» για έκανε τους πάντες να σηκώνουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες, φοβούμενοι ότι θα τα χάσουν σε μια δυσμενή εξέλιξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ΑΤΜ υποκαταστημάτων τραπεζών στο Βελεστίνο που είχαν στερέψει πριν το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ , άλλοι, που είτε δεν έχουν χρήματα για χάσιμο είτε είναι αδιάφοροι, απολάμβαναν τον καφέ τους ή το τσίπουρό τους.

Όλοι πάντως διακατέχονται από ένα μούδιασμα και με μια αγωνία για την επόμενη μέρα , ενώ και πάλι διχάζονται σε δύο κατηγορίες: στους δραχμολάγνους και στους ευρωλάγνους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιος έλεγε χθες ότι «προτιμώ να μου κόψουν τα δυο πόδια από το να πεθάνω» , εννοώντας ότι προτιμάει το ευρώ και ένας άλλος έλεγε «προτιμώ από το να είμαι μια ζωή ανάπηρος να πεθάνω», εννοώντας ακριβώς το αντίθετο.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πεντάμηνης πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ σοβαρές ευθύνες φέρει και η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Αλλά ας τα δούμε τα πράγματα με τη σειρά:

Ο κ. ς επί πέντε μήνες φέρεται να διαπραγματεύεται και δίνει σοβαρά την αίσθηση ότι επικοινωνιακά το πέτυχε, αλλά προφανώς ήθελε να οδηγήσει την κατάσταση σε αυτό το σημείο.

Μέχρι χθες βράδυ όλοι διατείνονταν ότι προχωρά η διαπραγμάτευση και με το που άλλαξε η μέρα έριξε τη «μπάλα» στον … κυρίαρχο λαό για να αποφασίσει σε δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αν δέχεται τα μέτρα ή όχι.

Εδώ τα ερωτήματα που τίθενται είναι δυο: αν οι έλληνες αποφασίσουν όχι, τότε πάμε στη ; Κι αν αποφασίσουν ναι, τότε τι κάνει η κυβέρνηση; Παραιτείται;

Δήλωση του συντονιστή της ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Βογιατζή

Η πολιτική μας είναι μετωπικά αντίθετη με κάθε είδους μνημόνια.

Στις 25 ενάρη ο λαός έδωσε εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

Τ καλείται να επιβεβαιώσει την εντολή λέγοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στους εκβιασμούς των δανειστών , λέγοντας όχι στις προτάσεις παράτασης των μνημονίων και της λιτότητας.

Τον καλούμε στο ραντεβού της 5 Ιούλη να δώσουμε μαζί τη μάχη για μια οικονομική πολιτική κόντρα στη λιτότητα για μια νέα πορεία της χς .

Καλούμε την σε μια υπεύθυνη στάση αντί της άγονης προσπάθειας να δικαιολογήσει τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Όσον αφορά τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου φέρει μεγαλύτερη ευθύνη και τούτο διότι με την πολιτική που εφάρμοσε (, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.) εξαθλίωσε μόνο τη μεσαία τάξη των ελλήνων και έφερε τη χώρα στα τωρινά δεδομένα.

Με λίγα λόγια, ανεύθυνοι πολιτικοί, ασκούν πολιτικές (για ποιούς άραγε;), χωρίς σοβαρό για την Ελλάδα και πάντα στις πλάτες ενός κόσμου που δεν αντέχει άλλο!!!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση