Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας:Διώξεις αντί διαλόγου
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας:Διώξεις αντί διαλόγου

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας:Διώξεις αντί διαλόγου

Αντίθετη και η Αντιπροσωπεία ΤΕΕ Μαγνησίας

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) καλεί τους πολίτες του Βόλου σε μια ειρηνική παρουσία στην σημερινή του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται: “Η Δημοτική Αρχή Βόλου έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο με την κατάθεση μήνυσης εναντίον του μέλους της ΠΠΜ Μάρκου Βαξεβανόπουλου, τη σύλληψή του και την παραπομπή του στο αυτόφωρο.

Η αιτία, κατά τη γνώμη μας, είναι για να μη φανεί η απροθυμία της Δημοτικής Αρχής να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το μεγάλο πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΕΤ που θα υπονομεύσει την υγεία των πολιτών της πόλης του Βόλου.

Να μη αποκαλυφθεί ακόμα η πρόθεση του Δήμου Βόλου να παρασκευάζει SRF στο ΧΥΤΑ το Βόλου, το οποίο προφανώς θα πωλείται στην ΑΕΤ και θα επιστρέφει στους πολίτες του Βόλου ως καρκίνος!

Χθες, λοιπόν, η παρουσία πλήθους πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο με αίτημα να τους δοθεί ο λόγος, το πολύ για πέντε λεπτά, να αναπτύξουν το αίτημά τους για ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της ΑΓΕΤ, συνάντησε την άρνηση του Προέδρου κ. Μουλά και της ομάδας πλειοψηφίας, οι οποίοι και αποχώρησαν τρεις φορές και τελικά διέκοψαν τη Συνεδρίαση με αστείες προφάσεις, κατεβάζοντας μάλιστα το γενικό διακόπτη και βυθίζοντας στο σκοτάδι το , το οποίο ίσως υποκρύπτει κάποιο συμβολισμό!

Ήταν φαίνεται προτιμότερο να ματαιωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο αντί να δοθεί ο λόγος σε εκπροσώπους των παρόντων πολιτών, για πέντε λεπτά, για να αναπτύξουν το αίτημά τους!

Όλα αυτά δείχνουν ότι η και το δικαίωμα λόγου είναι άγνωστα για την παρούσα Δημοτική Αρχή, ενώ άλλες προσφιλείς μέθοδοι, μηνύσεις και δικαστικές διώξεις κατά πολιτών είναι το πραγματικό της πρόσωπό.

Οι πολίτες πρέπει να δώσουν το παρών τους σήμερα ειρηνικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, εκφράζοντας τη συάστασή τους στο Μάρκο Βαξεβανόπουλο, ο οποίος επιλεκτικά στοχοποιήθηκε από μια Δημοτική Αρχή που φαίνεται πως έχει διαζύγιο με τη . Φαινόμενο που δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε στη δημοκρατική πόλη του Βόλου”.

H Αντιπροσωπεία ΤΕΕ Μαγνησίας

Στην τακτική της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, εξεδόθη ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα: «Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας εξέτασε στη συνεδρίαση της 13/11/2017 την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την προμελέτη με θέμα: «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας με Κωδικό ΠΕΡ-02 (A/A ΟΠΣ: 2032) και τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων: Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Θεσσαλία» και αποφάσισε ομόφωνα, τα εξής:Το ΤΕΕ Μαγνησίας είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην επιλογή παρς SRF όπως διατυπώνεται μέσα από τη συγκεκριμένη προμελέτη.

Η κατεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων που αφαιρεί τη διαλογή στην πηγή, αφήνει τεράστιες τητες ανεπεξέργαστων υπολειμμάτων και δημιουργεί μεγάλους περιβαλλοντικούς κινδύνους είναι μια κατεύθυνση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον τεχνικό κόσμο.

Κύρια και διαχρονικά διακηρυγμένη θέση του ΤΕΕ Μαγνησίας, είναι η κατεύθυνση της ανακύκλωσης και της επανάχρησης, με στόχο την ελαχιστοποίηση έως και εξάλειψη των απορριμματικών ουσιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση