Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Περιθωριοποίηση Βαρουφάκη, αναβάθμιση Τσακαλώτου
Περιθωριοποίηση Βαρουφάκη, αναβάθμιση Τσακαλώτου

Περιθωριοποίηση Βαρουφάκη, αναβάθμιση Τσακαλώτου

Σε περιθωριο του ρόλου του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη στη με τους εταίρους προχωρά το Μέγαρο , υπό το βάρος των αλγεινών εντυπώσεων που άφησε το τελευταίο Eurogroup και η “υποδοχή” που του επιφύλαξαν εκεί οι ομόλογοί του της Ευρωζώνης.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο παρατεταμένο αδιέξοδο, η κυβέρνηση προχωρά σε συγκρότηση πολιτικής ομάδας ς, στην οποία αναβαθμισμένο ρόλο καταλαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αν και ,τυπικά, αυτή τελεί υπό την ευθύνη του κ. Βαρουφάκη.

Επιπλέον, το Μέγαρο , ως απάντηση στην πάγια των κλιμακίων διαπραγμάτευσης ότι δεν έχουν πρόσβαση σε κυβερνητικά στελέχη, καθώς πολλοί υπουργοί αρνούνται να συναντηθούν με αυτά και να δώσουν στοιχεία, αναθέτει ειδικό ρόλο συντονιστή για την υποστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στον γ.γ. της κυβέρνησης, Σπύρο Σαγιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι αποφάσεις ελήφθησαν σε σύσκεψη που έγινε την , υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. , ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.
Η “πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης” θα είναι ” υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη” αλλά ο συντονισμός της ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.

Παράλληλα, στον Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. “Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου” τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

Τέλος, την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση