Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Ορφανοτροφείο
Περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Ορφανοτροφείο

Περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Ορφανοτροφείο

Κατήγγειλε ο Αγγ. Αγραφιώτης και μήνυση εις βάρος του υπέβαλε ο πρόεδρος του Ιδρύματος

Δύο περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Ίδρυμα, κατήγγειλε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρώην πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Άγγελος Αγραφιώτης, γεγονός που προκάλεσε την υποβολή μήνυσης εναντίον του από τον νυν πρόεδρο του ιδρύματος Κώστα Θεοδώρου.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση για τη λειτουργία του Ορφανοτροφείου από την Εισαγγελία Βόλου, έπειτα από καταγγελία πολίτη. Σήμερα .

Ο πρώην πρόεδρος του Ορφανοτροφείου ανέφερε ότι επί προεδρίας του Κ. Θεοδώρου, “ένα παιδί βιάζεται καθημερινά ψυχικά και σωματικά και ο κ. Θεοδώρου αν και ενημερωμένος από το προσωπικό επί 40 ημέρες δεν έκανε τίποτα. Δεν ενημέρωσε καν την κοινωνική πρόνοια όπως υποχρεούνταν. Ευτυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση βρίσκεται ήδη σε προκαταρκτική εξέταση από τις αρχές”.
Επιπλέον επισήμανε ότι πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση που συμβαίνει στο Ίδρυμα και “αναρωτιέμαι, τι κάνει ο πρόεδρος Θεοδώρου για να προστατέψει αυτά τα παιδιά”.

Ακόμη είπε ότι “όταν κλήθηκε στην προκαταρκτική εξέταση το προσωπικό και ο κ. Θεοδώρου πληροφορήθηκε το λόγο για τον οποίο διενεργείται, προσπάθησε να καλύψει για ακόμη μια φορά την κατάσταση, καλώντας τα μέλη του Δ.Σ. να υπογράψουν ετεροχρονισμένο πρακτικό Δ.Σ. και φυσικά τα μέλη κ.κ. Ρηγάκη και Νάκος, αρνήθηκαν προς τιμήν τους. Τότε ένα μέλος του Δ.Σ. φοβούμενο-40 ημέρες μετά την ενημέρωση που είχε ο κ. Θεοδώρου-κάλεσε την πρόνοια και η αρμόδια κοινωνική λειτουργός, επισκέφθηκε άμεσα το Ίδρυμα και διενήργησε έρευνα όπου και διαπίστωσε την δραματική αλήθεια. Ακόμη και εμπρός στην κοινωνική λειτουργό της πρόνοιας, ο κ. Θεοδώρου ήταν επιθετικός στο προσωπικό, που έλεγε την αλήθεια, με σκοπό να τους φιμώσει”.

Επιπλέον κατήγγειλε ότι την ίδια τακτική ακολουθεί ο κ. Θεοδώρου με τον ίδιο καθώς του έχει υποβάλλει πέντε μηνύσεις μαζί με τον εν αργία δήμαρχο Αχ. Μπέο και την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου, για να “με φοβίσουν ώστε να σταματήσω να δημοσιοποιώ το τι βιώνουν τα παιδιά”.

Για το λόγο που επέλεξε να δημοσιοποιήσει τα γεγονότα από τη στιγμή που έχει επιληφθεί του θέματος η δικαιοσύνη, ανέφερε ότι “το Ορφανοτροφείο δεν είναι ποδοσφαιρικό σωματείο, αλλά μια μεγάλη οικογένεια και τα παιδιά πρέπει να προστατευτούν. Η προεδρία Θεοδώρου καταστρέφει καθημερινά περισσότερα από 20 ανήλικα παιδιά. Τι περισσότερο να γίνει από τη σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού για να παραιτηθούν όλοι τους; Τι περισσότερο να γίνει για να πάρει θέση η Φ.Α.Β. η πρόνοια και η αρμόδια αντιδημαρχία;”.

O Αχ. Μπέος

Για πολλοστή φορά με τρόπο αήθη και άκρως συκοφαντικό ο Άγγελος Αγραφιώτης προσπαθεί να με εμπλέξει στα τυχοδιωκτικά παιχνίδια του στην πολιτική και βεβαίως για το λόγο αυτό θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να αποδείξει τα όσα ψευδή «καταγγέλλει».

Αν και σημασία δεν έχει τι λέγεται, αλλά ποιος τα λέει, εν τούτοις και επειδή η νέα αυτή εμφάνιση πλήττει κυρίως ευαίσθητες και ανυπεράσπιστες παιδικές ψυχές και υπονομεύει ένα ολόκληρο ίδρυμα, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει, σαν γραφικό, το συγκεκριμένο άτομο.

Δυστυχώς, όμως, στην μικροπολιτική και αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά παραπλανά και χρησιμοποιεί και τους δημοσιογράφους που του εξασφαλίζουν μια δημοσιότητα εντελώς δυσανάλογη με την σημασία που έχει.

Επί της ουσίας τώρα και σε ό,τι αφορά θα μπορούσα εύκολα να εκμεταλλευτώ ένα ατυχές περιστατικό, αφού το γνώριζα, από την ώρα – πριν 15 με 20 ημέρες – που οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος λειτουργώντας με εξαιρετική συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές (Εισαγγελία και Αστυνομία) που ήδη έχουν επιληφθεί, αλλά φυσικά δεν το έπραξα γιατί δεν είμαι Αγραφιώτης να εκλιπαρώ για λίγη δημοσιότητα, ανεξαρτήτως του κόστους και του πόνου που σε αυτά παιδιά προκαλούνται.

Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ για το εκλεκτό τους στέλεχος και να φροντίσουν να τον καμαρώσουμε και στο εκλογικό τους ψηφοδέλτιο…

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση