Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Περισσότεροι από 5.000 νέοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Περισσότεροι από 5.000 νέοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Περισσότεροι από 5.000 νέοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πρώτος ο με συνολικά 2.038 εισακτέους στα Τμήματα του

Ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα φοιτήσουν για πρώτη φορά συνολικά 5.670 φοιτητές, στα 35 παλιά και νέα τμήματα στις πέντε που τα φιλοξενούν.

Πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Βόλου θα εισαχθούν 122 νέοι φοιτητές, στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα θα εισαχθούν 128, στο τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος 195 φοιτητές και στο Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Βόλου 171 φοιτητές.

Στο νέο τμήμα που προήλθε από τη με το στη Λάρισα Γεωπονίας και Αγροτεχνολογίας θα εισαχθούν 170 φοιτητές. Ακόμα στο νεοιδρυθέν τμήμα του Βόλου Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών θα εισαχθούν φοιτητές.

Στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού στη θα εισαχθούν 230 φοιτητές και στο Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας στη εισάγονται 120 φοιτητές.

Στο Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας στα Τρίκαλα εισάγονται 120 νέοι φοιτητές και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λάρισα 350 φοιτητές. Ακόμα στο νέο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής στη Λάρισα εισάγονται 130 φοιτητές.

Στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στη εισάγονται 150 φοιτητές και στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα Τρίκαλα εισάγονται 187 φοιτητές.

Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Βόλο εισάγονται 197 φοιτητές και στην Ιατρική της Λάρισας εισάγονται 90 φοιτητές. Στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Βόλο εισάγονται 111 φοιτητές.

Στο Τμήμα Κτηνιατρικής στη Καρδίτσα θα εισαχθούν 90 φοιτητές και στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στη Λάρισα 235 φοιτητές. Στο Τμήμα Μαθηματικών στη εισάγονται 110 φοιτητές και στο Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Βόλου εισάγονται 101 φοιτητές.

Στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Βόλο εισάγονται 122 νέοι φοιτητές και στο Τμήμα Νοσηλευτικής στη Λάρισα εισάγονται 160 φοιτητές. Στο του Βόλου εισάγονται 250 φοιτητές, ενώ στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Βόλο εισάγονται 177 νέοι φοιτητές.

Στο Παιδαγωγικής Ειδικής Αγωγής στο Βόλο εισάγονται 127 φοιτητές και στο Προσχολικής Εκπαίδευσης και πάλι στο Βόλο εισάγονται 154 φοιτητές. Στο Τμήμα Περιβάλλοντος στη Λάρισα εισάγονται 160 πρωτοετείς και στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη εισάγονται 280 συνολικά φοιτητές.

Στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική στη Λαμία εισάγονται 207 νέοι φοιτητές και στο του Βόλου εισάγονται 111 νέοι φοιτητές. Στο νέο Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών στο Βόλο εισάγονται συνολικά φοιτητές και στο Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας στη Λάρισα θα εισαχθούν 160 φοιτητές.

Τέλος στο Τμήμα Φυσικής στη Λαμία εισάγονται 110 φοιτητές και στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας στη Λαμία 160 φοιτητές και στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στη Λάρισα εισάγονται 280 φοιτητές.

Σημειώνεται ότι τη “μερίδα του λέοντος” στον αριθμό πρωτοείσακτων φοιτητών παίρνει ο , καθώς εισάγονται συνολικά 2.038 νέοι φοιτητές. Ακολουθεί η Λάρισα με 1.868 εισακτέους, η Λαμία με 867 φοιτητές, Καρδίτσα με 590 πρωτοείσακτους, και τέλος τα Τρίκαλα με μόλις 307 φοιτητές.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ντελαπάρισε αυτοκίνητο στον περιφερειακό - https://t.co/7Ff4F1JD8a -

  • Αποπειράθηκε να αρπάξει ρούχα από ταράτσα ! - https://t.co/hiw2rYlmFS -

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα στην Σκιάθο - https://t.co/aJaipS28cP -

"Αλιεύοντας" την είδηση