Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Περισσότεροι από 5.000 νέοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Περισσότεροι από 5.000 νέοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Περισσότεροι από 5.000 νέοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πρώτος ο Βόλος με συνολικά 2.038 εισακτέους στα Τμήματα του

Ανακοινώθηκε σήμερα από το ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό στο τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα φοιτήσουν για πρώτη φορά συνολικά 5.670 , στα 35 παλιά και νέα τμήματα στις πέντε που τα φιλοξενούν.

Πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Βόλου θα εισαχθούν 122 νέοι , στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα θα εισαχθούν 128, στο τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος 195 φοιτητές και στο Φυτικής Παρς και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Βόλου 171 φοιτητές.

Στο νέο τμήμα που προήλθε από τη συγχώνευση με το ΤΕΙ στη Λάρισα Γεωπονίας και Αγροτεχνολογίας θα εισαχθούν 170 φοιτητές. Ακόμα στο νεοιδρυθέν τμήμα του Βόλου Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών θα εισαχθούν 100 φοιτητές.

Στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού στη Καρδίτσα θα εισαχθούν 230 φοιτητές και στο Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας στη Καρδίτσα εισάγονται 120 φοιτητές.

Στο Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας στα Τρίκαλα εισάγονται 120 νέοι φοιτητές και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λάρισα 350 φοιτητές. Ακόμα στο νέο Τμήμα ς Ζωικής Παρς στη Λάρισα εισάγονται 130 φοιτητές.

Στο Τμήμα ς Τροφίμων και Διατροφής στη Καρδίτσα εισάγονται 150 φοιτητές και στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα Τρίκαλα εισάγονται 187 φοιτητές.

Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Βόλο εισάγονται 197 φοιτητές και στην Ιατρική της Λάρισας εισάγονται 90 φοιτητές. Στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Βόλο εισάγονται 111 φοιτητές.

Στο Τμήμα Κτηνιατρικής στη Καρδίτσα θα εισαχθούν 90 φοιτητές και στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στη Λάρισα 235 φοιτητές. Στο Τμήμα Μαθηματικών στη Λαμία εισάγονται 110 φοιτητές και στο Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Βόλου εισάγονται 101 φοιτητές.

Στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Βόλο εισάγονται 122 νέοι φοιτητές και στο Τμήμα οσηλευτικής στη Λάρισα εισάγονται 160 φοιτητές. Στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Βόλου εισάγονται 250 φοιτητές, ενώ στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Βόλο εισάγονται 177 νέοι φοιτητές.

Στο Παιδαγωγικής Ειδικής Αγωγής στο Βόλο εισάγονται 127 φοιτητές και στο Προσχολικής Εκπαίδευσης και πάλι στο Βόλο εισάγονται 154 φοιτητές. Στο Τμήμα Περιβάλλοντος στη Λάρισα εισάγονται 160 πρωτοετείς και στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Λαμία εισάγονται 280 συνολικά φοιτητές.

Στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική στη Λαμία εισάγονται 207 νέοι φοιτητές και στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Βόλου εισάγονται 111 νέοι φοιτητές. Στο νέο Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών στο Βόλο εισάγονται 100 συνολικά φοιτητές και στο Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας στη Λάρισα θα εισαχθούν 160 φοιτητές.

Τέλος στο Τμήμα Φυσικής στη Λαμία εισάγονται 110 φοιτητές και στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας στη Λαμία 160 φοιτητές και στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στη Λάρισα εισάγονται 280 φοιτητές.

Σημειώνεται ότι τη “μερίδα του λέοντος” στον αριθμό πρωτοείσακτων φοιτητών παίρνει ο Βόλος, καθώς εισάγονται συνολικά 2.038 νέοι φοιτητές. Ακολουθεί η Λάρισα με 1.868 εισακτέους, η Λαμία με 867 φοιτητές, Καρδίτσα με 590 πρωτοείσακτους, και τέλος τα Τρίκαλα με μόλις 307 φοιτητές.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση