Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Περισσότεροι από 1.000 πρόσκοποι στο Βόλο από τις 2 έως και τις 5 Μαΐου
Περισσότεροι από 1.000 πρόσκοποι στο Βόλο από τις 2 έως και τις 5 Μαΐου

Περισσότεροι από 1.000 πρόσκοποι στο Βόλο από τις 2 έως και τις 5 Μαΐου

Από εκατοντάδες προσκόπους θα πλημμυρίσει ο Βόλος από τις 2 έως και τις 5 Μαΐου καθώς θα διεξαχθεί η 35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Σε Τύπου που δόθηκε σήμερα, έγινε αναφορά στις δράσεις και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη.

Η έφορος δημοσίων σχέσεων των προσκόπων Μαγνησίας Εύη Ράπτη, σημείωσε ότι ο Βόλος θα υποδεχθεί πάνω από 1.500 άτομα απ' όλες τις πόλεις της Ελλάδος καθώς θα είναι η πολυπληθέστερη ΠΑΠΕ(Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση) στην ιστορία διεξαγωγή της, ενώ ευχαρίστησε τους φορείς που στηρίζουν την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μαγαλιός, έφορος των προσκόπων Μαγνησίας, αναφέρθηκε στις δράσεις που θα παρουσιαστούν, αλλά και στο θετικό αποτύπωμα που θα έχει η πόλη από αυτή την διοργάνωση.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, μίλησε για μια ιδιαίτερη εμπειρία. “Αξίες και μοναδικές εμπειρίες βιώνει κανείς μέσα από τον προσκοπισμό” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι συναρωγός σε τέτοιες δραστηριότητες κι εκδηλώσεις.

Η εναρκτήρια εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα στις 8 το θέατρο “” και η τελετή λήξης το Σάββατο την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

Θα υπάρξουν 21 μουσικά συγκροτήματα στη σκηνή του , 40 ταινίες μικρού μήκους και 37 spot Κοινωνικού μηνύματος, θα παρουσιαστούν 12 θεατρικά έργα και 20 χορευτικές παραστάσεις ενώ στην θα στηθεί η μεγαλύτερη έκθεση ς 500 φωτογραφίες μέσα από τα στιγμιότυπα της προσκοπικής ζωής, της φύσης και του κάλλους, έκθεση Κόμιξ – Σκίτσου – Γελοιογραφίας και θα αναγνωστούν 23 λογοτεχνικά κείμενα (πεζογραφίας και ς).

Οι ανιχνευτές καλούνται να παρουσιάσουν «Πρωτογενή Έρευνα», σε μία από τις τρεις γενικές κατηγορίες, Κοινωνία, Πολιτισμός ή Περιβάλλον (Πράσινη Έρευνα), ενώ για πρώτη φορά το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα ανοίξει την ενότητα PRISMA, μια κοινότητα ανθρώπων με «ανήσυχο πνεύμα»…

Με δεδομένο ότι η 35η Π.Α.Π.Ε. είναι αφιερωμένη στην θεματική της Ατζέντας 2030 και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι ομιλίες των προσκεκλημένων στην εναρκτήρια εκδήλωση του prisma θα συνδέονται άμεσα με συγκεκριμένους στόχους.

Οι ομιλητές του prisma θα είναι:

Paul Efmorfidis, ιδρυτής Cocomat

π. Αθηναγόρας Λουκατάρης, Φάρος του Κόσμου

Φίλια Μητρομάρα, Δημοσιογράφος

Δημήτρης Μπουφίδης, φοιτητής Bioengineering & πρώην Aνιχνευτής

Αλέξανδρος Παπανδρέου, CEO & founder «Learning out of the box» και Χαρισμάθειας

Afzal Hozinze, ασυνόδευτος πρόσφυγας – The Home Project

Το prisma θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαϊου 2019, στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο  και πέραν των 1.300 Προσκόπων, θα παρευρεθούν και ές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση