Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Περισσότερα τα προβλήματα για την Ευρώπη κι όχι για την Ελλάδα
Περισσότερα τα προβλήματα για την Ευρώπη κι όχι για την  Ελλάδα

Περισσότερα τα προβλήματα για την Ευρώπη κι όχι για την Ελλάδα

“Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά στις με τους εταίρους, τα προβλήματα θα είναι περισσότερα για την Ευρώπη και όχι τόσο για την , τόνισε την Τρίτη του Πάσχα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

Ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι οι με τους εταίρους, βρίσκονται σε δύσκολο και κρίσιμο σημείο, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι το τέλος για την μη συμφωνία στο της 24ης Απριλίου, καθώς «η χ έχει εναλλακτικές λύσεις».

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είπε ακόμη ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική ένεση προς την Αθήνα από τη Μόσχα ως προκαταβολή για τον αγωγό, η οποία θα αποπληρωθεί με τα που θα έχει το Δημόσιο από τον αγωγό από το 2019 και μετά και προσέθεσε: «Οι συνομιλίες στη Μόσχα αποτελούν ένα θετικό άνοιγμα της ελληνικής κυβέρνησης, που αφορά τη φθηνή ενέργεια, τα οικονομικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε, αλλά και τη διεθνή αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο», υπογράμμισε.

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ίσως την επόμενη εβδομάδα μπουν οι υπογραφές για την κατασκευή του αγωγού, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει περαιτέρω των τιμών του φυσικού αερίου έως το 2019, όπως επίσης και της τιμής για τις μικρότερες τητες φυσικού αερίου που λαμβάνει η Ελλάδα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση