Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Περισσότερα τα προβλήματα για την Ευρώπη κι όχι για την Ελλάδα
Περισσότερα τα προβλήματα για την Ευρώπη κι όχι για την  Ελλάδα

Περισσότερα τα προβλήματα για την Ευρώπη κι όχι για την Ελλάδα

“Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τα προβλήματα θα είναι περισσότερα για την Ευρώπη και όχι τόσο για την Ελλάδα, τόνισε την Τρίτη του Πάσχα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

Ο κ. επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, βρίσκονται σε δύσκολο και κρίσιμο σημείο, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι το τέλος για την μη συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, καθώς «η χώρα έχει εναλλακτικές λύσεις».

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είπε ακόμη ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική ένεση προς την Αθήνα από τη Μόσχα ως προκαταβολή για τον αγωγό, η οποία θα αποπληρωθεί με τα που θα έχει το Δημόσιο από τον αγωγό από το 2019 και μετά και προσέθεσε: «Οι συνομιλίες στη Μόσχα αποτελούν ένα θετικό άνοιγμα της ελληνικής κυβέρνησης, που αφορά τη φθηνή ενέργεια, τα οικονομικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε, αλλά και τη διεθνή αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο», υπογράμμισε.

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ίσως την επόμενη εβδομάδα μπουν οι υπογραφές για την κατασκευή του αγωγού, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου έως το 2019, όπως επίσης και μείωση της τιμής για τις μικρότερες ποσότητες φυσικού αερίου που λαμβάνει η Ελλάδα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση άνδρα στο κέντρο του Βόλου #τροχαίο - https://t.co/nbYZYNE24p -

  • Πρόσληψη ενός έκτακτου πλοηγού στο Λιμεναρχείο Βόλου #ΚεντρικόΛιμεναρχείοΒόλου - https://t.co/Dugzr1pAVc -

  • Έργα ύψους 10,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό #Αλμυρός - https://t.co/WihD9EW2Yi -

"Αλιεύοντας" την είδηση