Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Περισσότερα τα προβλήματα για την Ευρώπη κι όχι για την Ελλάδα
Περισσότερα τα προβλήματα για την Ευρώπη κι όχι για την  Ελλάδα

Περισσότερα τα προβλήματα για την Ευρώπη κι όχι για την Ελλάδα

“Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τα προβλήματα θα είναι περισσότερα για την Ευρώπη και όχι τόσο για την Ελλάδα, τόνισε την Τρίτη του Πάσχα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

Ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, βρίσκονται σε δύσκολο και κρίσιμο σημείο, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι το τέλος για την Ελλάδα μη συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, καθώς «η χώρα έχει εναλλακτικές λύσεις».

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είπε ακόμη ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική ένεση προς την από τη Μόσχα ως προκαταβολή για τον αγωγό, η οποία θα αποπληρωθεί με τα έσοδα που θα έχει το Δημόσιο από τον αγωγό από το 2019 και μετά και προσέθεσε: «Οι συνομιλίες στη Μόσχα αποτελούν ένα θετικό άνοιγμα της ελληνικής κυβέρνησης, που αφορά τη φθηνή ενέργεια, τα οικονομικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε, αλλά και τη διεθνή σε ενεργειακό κόμβο», υπογράμμισε.

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ίσως την επόμενη εβδομάδα μπουν οι για την κατασκευή του αγωγού, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου έως το 2019, όπως επίσης και μείωση της τιμής για τις μικρότερες ποσότητες φυσικού αερίου που λαμβάνει η Ελλάδα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση