Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Πάνω από 700 τρακτέρ στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας
Πάνω από 700 τρακτέρ στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας

Πάνω από 700 τρακτέρ στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας

Πάνω από 700 βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και αύριο αναμένονται άλλα 150 τουλάχιστον.

Αυτό επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής, ξεκαθαρίζοντας: «Η ουρά πολλών χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί στην είσοδο της Ελλάδας δεν οφείλεται σε δικές μας κινήσεις, αλλά στο γεγονός ότι η έλλειψη ανθρώπων στο τελωνείο της χώρας μας δεν ευνοεί την άμεση εξυπηρέτηση των οδηγών νταλικών που θέλουν να πατήσουν επί ελληνικού εδάφους».

Όπως ο ίδιος μας διευκρίνισε, τα είναι παρατεταγμένα στο πάρκιν εδώ στον Προμαχώνα και μας επανέλαβε, «δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να κλείσουμε τα της Ελλάδας με την Βουλγαρία».

Παράλληλα, ο ίδιος μας επισήμανε ότι θα παραμείνουν στο σημείο για όσο καιρό χρειαστεί, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «είπανε ότι θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό αρχές του Φλεβάρη και στέλνουμε το μήνυμα ότι θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσα από τα τρακτέρ μας, νύχτα και ημέρα».

Μεταξύ άλλων, μας είπε ότι σε καθημερινή βάση θα διανέμονται στους διερχόμενους οδηγούς για τα αιτήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, ενώ θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα γενικές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά του νομού Σερρών.

Υπογραμμίζεται ότι στο νομό Σερρών αναμένεται να δημιουργηθεί άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Υπενθυμίζεται ότι σε συγκέντρωσή τους στη Θεσσαλονίκη, αυτοί που συντάσσονται με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου, στις 28του τρέχοντος μήνα, οπότε και εγκαινιάζεται η Agrotica και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.

Τονίζεται, ότι η Πρωτοβουλία Αγροτών συνεδριάζει την Κυριακή το βράδυ στην Βέροια, προκειμένου να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες – στη Θεσσαλία, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας Ρίζο Μαρούδα, να επαναλαμβάνει ότι «αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας».

Ήδη, πάντως, στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν παραταχθεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, και «πηγαίνουν και περισσότερα», ενώ από σήμερα βγαίνουν και οι συνάδελφοί τους σε -μεταξύ άλλων Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Φάρσαλα και Αγιά- και .

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση