Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Περίπου 10 εκ. ευρώ ζητά η ΕΡΓΗΛ από τη ΔΕΥΑΜΒ
Περίπου 10 εκ. ευρώ ζητά η ΕΡΓΗΛ από τη ΔΕΥΑΜΒ

Περίπου 10 εκ. ευρώ ζητά η ΕΡΓΗΛ από τη ΔΕΥΑΜΒ

Δικόγρφο κοινοποίησε προς τη ΔΕΥΑΜΒ η ΕΡΓΗΛ με το οποίο παιτεί την καταβολή από την επιχείρηση ποσού εννέα εκατομμυρίων διακοσίων  εννέα χιλιάδων επτακοσίων εβδομήντα δύο ευρώ και ενενήντα τεσσάρων λεπτών (9.209.772,94 €).Ήδη πάντως από πλευράς του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ κατατέθηκε αίτηση ανακοπής στο Βόλου.

Όπως ανφέρεται σε ανακοίνωση  της ΔΕΥΑΜΒ “Η προκλητική αυτή ενέργεια ασφαλώς δεν εκδηλώνεται τυχαία στην παρούσα χρονική στιγμή και προφανώς οφείλεται στην έντονη ανησυχία των αδηφάγων εργολάβων από την της αγωγής της ΔΕΥΑΜΒ, εναντίον τους , η οποία εκδικάζεται αύριο, Παρασκευή, 20 Απριλίου, ενώπιον του τριμελούς εφετείου Λάρισας,

Η απαίτησή τους είναι αυθαίρετη, παράτυπη και παντελώς ΜΗ βέβαιη και ΜΗ εκκαθαρισμένη. Θυμίζουμε ότι, η ΕΡΓΗΛ όχι μόνο έχει αποζημιωθεί πλήρως για το έργο που εκτέλεσε, με ποσό που αγγίζει τα δέκα (10) εκατομμύρια ευρώ, αλλά όπως αναντίρρητα προέκυψε από τους ελέγχους και των πραγματογνωμόνων του ΤΕΕ, έχει λάβει επιπλέον της αξίας των εργασιών που έχει εκτελέσει περί τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατάθεση του δικογράφου από την ΕΡΓΗΛ, ακριβώς την εβδομάδα ς της σε βάρος της αγωγής και για την νομική και δικαστική απάντηση του οποίου η ΔΕΥΑΜΒ είναι απολύτως έτοιμη για την αντίκρουση και ανακοπή του, μόνο σκοπό έχει την απόσπαση της προσοχής της επιχείρησης από την εκδίκαση της αγωγής.

Βεβαιώνουμε τους πολίτες ότι στο θέμα ΕΡΓΗΛ, η ΔΕΥΑΜΒ είναι απολύτως έτοιμη και προετοιμασμένη νομικά για τον ολόπλευρο και κατάλληλο χειρισμό του θέματος, και μάλιστα ως κύριος μάρτυρας θα καταθέσει και ο δήμαρχος Βόλου,  ώστε ούτε η ΕΡΓΗΛ να καρπωθεί τα ποσά που αναζητεί, αλλά και για να επιστρέψει στην ΔΕΥΑΜΒ τα αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Στον άνισο και δύσκολο αυτό αγώνα κατά της διαπλοκής, η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος  καλούν όλους τους πολίτες να δώσουν τη στήριξή τους ώστε τα αρπακτικά που εμφανίζονται με τη μορφή εργολαβικής εταιρείας να μην πλουτίσουν, άδικα και παράνομα, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, επειδή εκμεταλλεύονται τα τραγικά λάθη και τις εγκληματικές παραλείψεις κάποιων.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι και οι εκπρόσωποι του λαού, από όποια θεσμική θέση κι αν βρίσκονται, θα εγκαταλείψουν, επιτέλους, τη σιγή και την αποχή που μέχρι σήμερα τηρούν και θα ταχθούν με το μέρος του δικαίου και της νομιμότητας.

Κάθε αδράνεια, κάθε εφησυχασμός θα οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες την επιχείρηση – του λαού του Βόλου και συνεπώς είναι ανεπίτρεπτη και αναλόγως θα αντιμετωπιστεί από τους ίδιους τους πολίτες”.

Επιλογή Ευθύνης: «Μια “γροθιά” η πόλη για την υπεράσπιση της ΔΕΥΑΜΒ και του δημοσίου συμφέροντος»

«Η προκλητική ενέργεια της ΕΡΓΗΛ, να κινήσει διαδικασίες αναγκαστικής ς κατά της ΔΕΥΑΜΒ για εντελώς αυθαίρετες απαιτήσεις της, πρέπει να προσκρούσει, όπως, άλλωστε, έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, στο παρελθόν, «εις ώτα μη ακουόντων», μέχρι σήμερα, σε ένα συμπαγές μέτωπο όλων των δυνάμεων του δημοτικού συμβουλίου, των  θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής, των εργαζομένων της Επιχείρησης και ολόκληρης της πόλης και των φορέων της.

Η χρονική στιγμή που επέλεξε η αδίστακτη και αδηφάγος αυτή εταιρία μόνο τυχαία δεν είναι. Γιατί αύριο, Παρασκευή, διεξάγεται στο η «μητέρα των δικών», στην οποία θα κριθεί επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, η ουσία της υπόθεσης.

Την ώρα της μεγάλης μάχης, δεν υπάρχει χώρος για κριτική. Πολύ περισσότερο, αυτό ισχύει για την παράταξή μας, τη στάση ευθύνης της οποίας τη γνωρίζουν, καλύτερα απ' τον καθένα, η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. Τούτη την ώρα, λοιπόν, δεν θα πούμε τίποτε περισσότερο.

Η ΔΕΥΑΜΒ έχει στη διάθεσή της όλα τα «», ώστε να επιτύχει τη δικαίωσή της. Τόσο η του ΤΕΕ, στην οποία στηρίζεται η αγωγή, όσο και τα πορίσματα  των δύο Επιτροπών, με τα οποία η προηγούμενη διοίκηση αποκάλυψε το «μυστικό», που επί τόσα χρόνια «κρυβόταν» επιμελώς κάτω από τη γη, αποδεικνύουν, κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο, ότι στην πραγματικότητα δεν είναι η ΔΕΥΑΜΒ που οφείλει στην ΕΡΓΗΛ, αλλά η ΕΡΓΗΛ οφείλει  στη ΔΕΥΑΜΒ.

Την κρίσιμη αυτή ώρα, όλη η πόλη πρέπει να είναι μια «γροθιά» για την υπεράσπιση της ΔΕΥΑΜΒ και του δημοσίου συμφέροντος. Έχοντας εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, πιστεύουμε πως η ΔΕΥΑΜΒ  θα δικαιωθεί.  Και δικαίωση σημαίνει να μην πληρώσει τελικά στην ΕΡΓΗΛ ούτε ένα ευρώ παραπάνω από το ποσό που αντιστοιχεί στο έργο που πράγματι εκτελέστηκε.».

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση