Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Περιοδεία στον Βόλο του τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξη Χαρίτση
Περιοδεία στον Βόλο του τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξη Χαρίτση

Περιοδεία στον Βόλο του τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξη Χαρίτση

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, τομεάρχης Ανάπτυξης του - ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης κατά την χθεσινή επίσκεψή του στον Βόλο, έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Στην συνέχεια συναντήθηκε σε καφέ στο κέντρο της πόλης με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων. Τον συνόδευαν οι βουλευτές του - ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, ο συντονιστής της ΝΕ Μάνθος Δραμητινός και από την Επιτροπή Μικρομεσαίων της ΝΕ η Ναταλί Δοδότσιου και ο στής Παπαδόπουλος.

Στην συζήτηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ Αναψυκτηρίων και Καταστημάτων Εστίασης Ν. Στέφανος Στεφάνου, ο πρόεδρος και ο α' αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος και Γιώργος Σακελάρης και ο  πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Δημήτρης Νιζάμης.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους κλάδους τους και λειτουργούν ως εμπόδια στην λειτουργία των καταστημάτων τους.

Ζήτησαν η επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε «μη επιστρεπτέα προκαταβολή» και να αντιμετωπιστεί με οικονομικές ενισχύσεις η αύξηση του μεταφορικού κόστους που προκαλεί μεγάλη άνοδο της ακρίβειας.

Διεκδικούν επίσης την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ θεωρούν πολύ σημαντικό το θέμα της θέσπισης Εργαλείου Χρηματοδότησης για την αποπληρωμή των επιταγών της πανδημίας, οι οποίες έληξαν τέλη Οκτωβρίου .

Τέλος, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα επαναφοράς των 120 δόσεων για τις ήδη υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς περιορισμούς.

Ο Αλέξης Χαρίτσης τους επιβεβαίωσε ότι τα αιτήματα αυτά είναι απολύτως εύλογα και συμπίπτουν με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας η οποία αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Αργότερα, μαζί με τους του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου και τον συντονιστή της ΝΕ Μάνθο Δραμητινό, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΑΕΔΕΠ.

Τους υποδέχθηκε η πρόεδρος της ΑΕΔΕΠ Ιωάννα Κιντά, η οποία ανέφερε ότι η Εταιρεία συμπλήρωσε 25 χρόνια λειτουργίας, συνεργάστηκε με τις κυβερνήσεις της χώρας στην επιδίωξη της ανάπτυξης, συνέβαλε στην επιχειρηματική προσπάθεια, υπήρξε ένα «σχολείο» δημιουργίας νέων στελεχών για την οικονομία και την κοινωνία. Στην διαδρομή της, η ΑΕΔΕΠ υποστήριξε με κάθε δύναμη 11.000 περίπου επενδύσεις, προϋπολογισμού 700 εκ. ευρώ.

Ο δ. διευθυντής της ΑΕΔΕΠ Απόστολος Παπαδούλης ενημέρωσε για την πορεία των δεκαοκτώ (18) Προγραμμάτων του ΕΠ, του ΠΕΠ Θεσσαλίας και του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής που διαχειρίζεται η Εταιρία, την εξέλιξη των χρηματοδοτήσεων και της απορρόφησης των πόρων καθώς και για το συνολικό έργο του ΕΦΕΠΑΕ. Επισημάνθηκε από την πλευρά του η θετική συμβολή του κ. Χαρίτση στην απλοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης, που άρχισαν να εφαρμόζονται επί υπουργίας του, και ενίσχυσαν την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα του δικτύου των Ενδιαμέσων Φορέων Διαχείρισης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στον στρατηγικό ρόλο αυτών των προγραμμάτων για την τοπική οικονομία και στην πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συμβάλλει από την πλευρά του σε αυτό τον τομέα και στο ακόμη πιο αποτελεσματικά από ότι είχε κάνει στο παρελθόν.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε στην Β΄ ΒΙΠΕ την «Κyκlos group ΙΚΕ», καινοτόμα επιχείρηση της κυκλικής οικονομίας, η οποία παράγει χρήσιμα προϊόντα για τον καθαρισμό τον επίγειων υδάτων με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε η διοίκηση του εργοστασίου μίλησε για τις δυσκολίες στη χρηματοδότηση της από το τραπεζικό σύστημα.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το έργο που επιτελείται, μιας και είναι και μοναδικό σε ολόκληρη τη χώρα. Η εταιρεία χρησιμοποιεί απόβλητα τα οποία καταφέρνει να εντάξει ξανά στην παραγωγική διαδικασία.

Οι συναντήσεις του πρώην υπουργού με φορείς έκλεισαν με με τα προεδρεία του Νομαρχιακού τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ και του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησία.

Στην συζήτηση πήραν μέρος οι δύο βουλευτές του νομού, αντιπροσωπεία  της ΝΕ Μαγνησίας, τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σκαλτσής και Απόστολος Χρυσάφης και το μέλος της γραμματείας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αθηνά Λαοπόδη. 

Οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στα οξυμένα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σε βασικά θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα, όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η αύξηση των αμοιβών και η κατάργηση του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού «νόμου Χατζιδάκη». 

Ο Αλέξης Χαρίτσης επανέλαβε τη ρητή δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατάργηση του «νόμου Χατζιδάκη». Αναφέρθηκε στη σημασία του Δημοσίου, που αποκαλύφθηκε πλήρως κατά τη διάρκεια της πανδημίας (Υγεία, Παιδεία κλπ) και δεσμεύτηκε για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των δημόσιων αγαθών από την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η χώρα. Υπερασπίστηκε το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση (πχ στην τοπική αυτοδιοίκηση, την υγεία κλπ) αλλά επισήμανε και επιμέρους λάθη και ατολμίες που δεν πρέπει να επαναληφθούν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση