Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πέρασε το πολυνομοσχέδιο με 154 «ναι»
Πέρασε το πολυνομοσχέδιο με 154 «ναι»

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο με 154 «ναι»

Ποια ανεξάρτητη βουλευτής υπερψήφισε

Πέρασε τελικά το πολυνομοσχέδιο από την Βουλή με πλειοψηφία 154 βουλευτών και χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις από τους βουλευτές της κυβέρνησης.

Στην κυβερνητική πλειοψηφία προστέθηκε και η ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων) η οποία ψήφισε «ναι» σε όλα!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι το πρώτο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αντί να χάνει βουλευτή «κερδίζει» και έναν.

Τη διάταξη για τις απεργίες υπερψήφισαν 155 βουλευτές καθώς στήριξε και ο ανεξάρτητος (από το Ποτάμι προερχόμενος) Χάρης Θεοχάρης.

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στο άρθρο για τα επιδόματα τέκνων όπως και η ανεξάρτητη (προερχόμενη από την ΝΔ) Κατερίνα Παπακώστα.

Το Ποτάμι επέλεξε να ψηφίσει «παρών» στο άρθρο για τις απεργίες, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ένωση Κεντρώων Χρυσή Αυγή, ψήφισαν «όχι» σε όλα

Κατά την σημειώθηκαν 4 απόντες, δύο από ΝΔ, ένας από το Κίνημα Αλλαγής και ένας από το Ποτάμι.

Tσίπρας: Kλείνει ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος

Με τη σημερινή συζήτηση και , «κλείνει ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος», τόνισε εισαγωγικά στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Και τούτο γιατί, όπως επιχειρηματολόγησε στη συνέχεια, «ουσιαστικά ολοκληρώνεται το νομοθετικό μέρος των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης». ια να προσθέσει ότι «όλοι γνωρίζουν ότι με την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης, βρισκόμαστε μια ανάσα από το τέλος του προγράμματος και το οριστικό τέλος των μνημονίων».

Ελπίδα σε εκατομμύρια συμπολίτες δίνει η νέα περίοδος, αλλά και εκνευρισμό στο παλιό πολιτικό σύστημα

Η νέα αυτή περίοδος, με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, «ενώ δίνει ελπίδα και κουράγιο σε εκατομμύρια συμπολίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν μεγάλες θυσίες και βλέπουν επιτέλους φως και διέξοδο, την ίδια στιγμή γεννά εκνευρισμό και αμηχανία σε πολλούς», σημείωσε εισαγωγικά στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Πρώτα από όλους στο παλιό πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε και λεηλάτησε τη χώρα (…) είναι και όσοι είχαν πιστέψει ότι οι δύσκολες επιλογές που κάναμε το καλοκαίρι του 2014, δεν έβγαιναν. Όσοι πίστευαν ότι η αριστέρα δεν έχει ρόλο να παίξει στη σημερινή πραγματικότητα. Ότι πρέπει να αποδρά στα δύσκολα, να παραδίδει τη διακυβέρνηση στον αντίπαλο, στο παλιό σύστημα».

«Προσλάβατε κάποιον αστρολόγο, χειρομάντη, μέντιουμ, κ. Μητσοτάκη;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός αναφορικά με εκτιμήσεις της ΝΔ που δεν επιβεβαιώθηκαν.

«Σήμερα η χώρα, όσο και να καταστροφολογήσετε, είναι μια χώρα που επιτέλους ανακάμπτει»: Τη φράση αυτή υπογράμμισε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αολίτευσης ο πρωθυπουργός, αφού προγουμένως είχε παραθέσει σειρά εκτιμήσεων της ηγεσίας της ΝΔ που δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως είπε (οικονομικοί δείκτες και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες).

«Δεν ξέρω αν έχετε προσλάβετε κανέναν αστρολόγο, κ. Μητσοτάκη; Κανένα χειρομάντη; Κανένα μέντιουμ; Συνήθως ξέρετε όλοι αυτοί σας λένε ότι θέλετε να ακούσετε. Σας συμβουλεύω λοιπόν να αποδεχτείτε την πραγματικότητα. Όμως γνωρίζω ότι αυτό είναι σας είναι δύσκολο. Εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά είναι αναγκαίο. Θα κάνει καλό και σε σας προσωπικά αλλά και στην παράταξή σας», ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας.

Αυξήσεις στα επιδόματα τέκνων για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών, σημείωσε ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας θετικές αλλαγές και σε όσους υποστούν μείωση

«Παράθυρο» για την κάλυψη των απωλειών που θα έχουν κάποιοι από τους τρίτεκνους-πολύτεκνους, άνοιξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη σχετική αναφορά του στη Βουλή, θύμισε ότι το κονδύλι για τα παιδιά αυξήθηκαν κατά 260 εκατ. ευρώ, δηλαδή από τα 650 στα 910 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, 730.000 οικογένειες από τις 800.000 συνολικώς, θα δουν «πολύ σημαντική αύξηση ως και διπλασιασμό του επιδόματος», μέσω της ενίσχυσης των επιδομάτων για πρώτο-δεύτερο παιδί.

Ταυτοχρόνως, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, αλλάζουν οι συντελεστές για το τρίτο παιδί και άνω, με αποτέλεσμα οι μισοί από τους 100.000 τριτέκνους -πολυτέκνους να δουν αυξήσεις επίσης.

ια να καταλήξει, «για μικρή αριθμητικά κατηγορία οι οποίοι θα υποστούν κάποιες μικρές μειώσεις, είμαστε διατεθειμένοι και τους επόμενους μήνες να προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις αφού θα εξετάσουμε λύσεις ώστε να καλυφθεί αυτή η απώλεια», προανήγγειλε ο πρωθυπουργός χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Κατηγόρησε δε, την αολίτευση για «λαϊκισμό» και «ψηφοθηρία».

: Έχετε υποθηκεύσει τη χώρα για τουλάχιστον μία 5ετία 

«Δεν υπάρχει ‘'καθαρή έξοδος'' όπως τόνισε ο Βίζερ, αλλά παραδέχθηκε και ο κ. Σκουρλέτης. Αυτή είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι έχετε υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για τουλάχιστον μία πενταετία» επισήμανε ο Κυριάκος κατά την τοποθέτησή του για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

«Αν είστε ακόμη στην εξουσία το καλοκαίρι του 2018, κάτι που είναι αυτοσκοπός για εσάς, είναι προφανές ότι θα αναλάβετε και νέες βαριές υποχρεώσεις με άλλοθι μία ελάφρυνση του χρέους… Όσο περισσότερο μείνετε τόσα περισσότερα θα σας ζητούν, και όσα σωστά σας ζητούν δεν τα πιστεύετε, και δεν τα θέλετε όπως τις ιδιωτικοποιήσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Κώστα Ζουράρι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα ήταν γνωστή για την λέξη φιλότιμο. Εσείς το αλλάξατε και αυτό και η διεθνής λέξη είναι η κωλοτούμπα. Κάνατε το ψέμα επάγγελμα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να προσθέσει,με αναφορές στην επικαιρότητα: «Έπρεπε ο ανεκδιήγητος Ζουράρις -δεν έχω αντιληφθεί αν έχει παραιτηθεί ακόμα- να χυδαιολογήσει κατά ποδοσφαιρικών ομάδων για να παραιτηθεί. Όταν έλεγε ότι δεν πειράζει να χαθούν μερικά νησιά, δεν υπήρχε πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Ζουράρις, αλλά αυτός που τον διόρισε και τον ανέχθηκε. Ο Ζουράρις είναι ο καθρέφτης της κυβέρνησης, που είναι επικίνδυνη, ασόβαρη και τυχοδιωκτική. Αν είχατε σοβαρότητα, θα ακολουθούσατε τον έντιμο δρόμο της παραίτησης».

Και προσέθεσε: «Εσείς προτιμάτε να κάνετε κάτι ακόμα πιο εξευτελιστικό. Λέτε ότι διαφωνείτε με όσα σας ζητούν και, παρ' όλα αυτά, τα ψηφίζετε όλοι σας, για να μην χάσετε την καρέκλα. Δεν διαπραγματεύεστε τίποτα. “Η μας έγινε ευκολότερη με τον κ. Τσίπρα” είπε ο κ. Ντάισεμπλουμ. Αλήθεια, σας ικανοποιεί αυτή η αναφορά; Αισθάνεστε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είστε η ευκολότερη κυβέρνηση που συνάντησαν οι δανειστές; Όσο περισσότερο μένετε, τόσα περισσότερα θα σας ζητούν».

Επεισόδια και χημικά μπροστά από τη Βουλή

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Βουλή, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Ομάδες άγνωστων ατόμων έριξαν βόμβες μολότοφ, μάρμαρα, μπογιές και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, οι οποίες προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και λίγο αργότερα, όταν το μπλοκ της ΛΑΕ προσπάθησε να ανέβει από το πλάι της Βουλής, επί της Αμαλίας, και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

 

 

Πηγή: thecaller.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση