Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πέρασε η πρόταση, χάνεται η δεδηλωμένη
Πέρασε η πρόταση, χάνεται η δεδηλωμένη

Πέρασε η πρόταση, χάνεται η δεδηλωμένη

Βαθιά πληγωμένη βγήκε η κυβερνητική πλειοψηφία από την ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα τα ξημερώματα στη , προκειμένου να δοθεί στην η εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί το νέο πακέτο. Κατά τη διαδικασία, 251 βουλευτές ψήφισαν ναι, 32 όχι, 8 παρών, ενώ 9 ήταν οι απόντες.

Από την κυβερνητική πλειοψηφία εκείνοι που δεν ψήφισαν ναι -είτε επειδή απείχαν, είτε επειδή ψήφισαν όχι, είτε επειδή δήλωσαν παρών- ήταν 17, γεγονός που εκ των πραγμάτων θέτει ζήτημα απώλειας της δεδηλωμένης από την . Το γεγονός μάλιστα ότι μεταξύ όσων αρνήθηκαν να δώσουν την εξουσιοδότηση συμπεριλαμβάνονται η πρόεδρος της Βουλής , αλλά και υπουργοί (Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης κ.ά.), αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο το ρήγμα που έχει επέλθει στους κόλπους της πλειοψηφίας. Ιδιαίτερα, μάλιστα, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Αλέξης , με τη δευτερολογία του, έδωσε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στη διαδικασία. Μάλιστα, οι διαστάσεις του προβλήματος γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, αν συνυπολογίσει κανείς ότι μετά το τέλος της ψηφοφορίας ακόμα και βουλευτές που ψήφισαν ναι, με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν τη «συμπαράστασή» τους στους συναδέλφους τους που δεν έπραξαν το ίδιο.

Νωρίτερα, ο κ. χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για το ενδεχόμενο , τόσο στην ομιλία του στη , όσο και στη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκε. «Εδώ κινδυνεύουμε να ανατιναχτεί το , δεν μιλάμε για , μιλάμε για άτακτη χρεοκοπία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «φτάσαμε μπροστά σε ναρκοπέδιο και δεν μπορώ να το αγνοήσω», αναγνωρίζοντας πως διαπράχθηκαν λάθη και από τον ίδιο κατά τη . Ο πρόεδρος της Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε πως ο κ. Τσίπρας πρέπει να δεσμευθεί πως θα φέρει συμφωνία και λέγοντας πως αυτό συνιστά πράξη ευθύνης που ανέλαβε στο παρελθόν στο ακέραιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση