Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πέντε χρόνια φυλακή σε 28χρονο Αλβανό για διακίνηση 1 κιλού χασίς
Πέντε χρόνια φυλακή σε 28χρονο Αλβανό για διακίνηση 1 κιλού χασίς

Πέντε χρόνια φυλακή σε 28χρονο Αλβανό για διακίνηση 1 κιλού χασίς

Ποινή ς πέντε ετών επέβαλλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 28χρονο Αλβανό για κατοχή και ναρκωτικών ουσιών ο οποίος είχε συλληφθεί στις 17 Ιουλίου του 2018, αφού είχε κρύψει στην περιοχή του Κατηγιώργη στο Νότιο Πήλιο 1,024 γραμμάρια .

Ο αλλοδαπός διέμενε στη Σκιάθο, αλλά η «καβάντζα» των ναρκωτικών ήταν στο Ν. Πήλιο, περνούσε απέναντι και στη συνέχεια μετέφερε τα ναρκωτικά στη Σκιάθο για να τα πουλήσει.

Μετά από αξιο πληροφοριών ότι, ο 27χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Σκιάθου, διακινεί ποσότητες ναρκωτικών συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που έγινε εντοπίστηκε θαμμένη βάρους 1.024 γρ. σε θαμνώδη περιοχή στο Νότιο Πήλιο, με τα ναρκωτικά και το κινητό του τηλέφωνο να κατάσχονται.

Ο κατηγορούμενος που είναι προφυλακισμένος στη Λάρισα και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποφυλακιστεί, κάθισε στο εδώλιο του Δικαστηρίου με τον συνήγορο του, Αθανάσιο Χαρμάνη να καταφέρνει να του επιβληθεί ήπια .

Ο νεαρός φέρεται επίσης να ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης αποτελούμενη από έξι συνολικά μέλη, που δρούσε στο Βόλο διακινώντας ποσότητες ναρκωτικών, ενώ για την παραπάνω υπόθεση δικάστηκε ξεχωριστά.

Η δράση τους είχε αποκαλυφθεί στις 27 Ιουλίου του 2018, όταν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, προχώρησε στην εξάρθρωση κυκλώματος ς, μετά από τέσσερις μήνες αξιος πληροφοριών, παρακολουθήσεων και αναζητήσεων, στο οποίο αρχηγικό ρόλο ήταν ένας Αλβανός και υπήρχαν άλλα πέντε μέλη, ενώ στη δικογραφία συμπεριελήφθησαν άλλα 18 άτομα (περιστασιακά «βαποράκια»), τα 16 από τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Το κύκλωμα εκτιμάται ότι αποκόμισε από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο ποσό 25.000 € από την πώληση περίπου 5 κιλών και 100 γραμ. κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση από τον Απρίλιο του 2018, αξιοποιώντας πληροφορίες για και μετά από αμέτρητες ώρες παρακολούθησης κυρίως σε Βόλο και Αγριά, οδηγήθηκαν στα ίχνη του κυκλώματος, αρχηγός του οποίου φέρεται να ήταν ένας 30χρονος Αλβανός, κάτοικος Βόλου, που αγόραζε τα ναρκωτικά, τα αποθήκευε και καθοδηγούσε να μέλη του κυκλώματος να κάνουν τη διακίνηση, ενώ είχε τη διαχείριση των χρημάτων που αποκόμιζαν από την πώληση ναρκωτικών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι μέλη του κυκλώματος ήταν ακόμη πέντε άτομα, ηλικίας 19, 25, 28 και 29 χρονών Έλληνες, καθώς και ο 28χρονος σήμερα Αλβανός, οι οποίοι έπαιρναν τα ναρκωτικά από τον αρχηγό του κυκλώματος, τα αποθήκευαν στα σπίτια τους και τα πωλούσαν, παραδίδοντας τα χρήματα στον αρχηγό.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο Έλληνες 28 και 29 χρονών, είχαν συλληφθεί στη Σαντορίνη μετά από σήμα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για διακίνηση και βρίσκονται ήδη στη φυλακή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση