Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πενήντα τρία «λουκέτα» στην αγορά της Μαγνησίας το πρώτο 8μηνο του 2016
Πενήντα τρία «λουκέτα» στην αγορά της Μαγνησίας το πρώτο 8μηνο του 2016

Πενήντα τρία «λουκέτα» στην αγορά της Μαγνησίας το πρώτο 8μηνο του 2016

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου

Λιγότερες κατά 53 είναι οι ενεργές επιχειρήσεις της Μαγνησίας, τους οκτώ πρώτους μήνες του 2016, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 που είχαν μειωθεί κατά 305.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Αριστοτέλη Μπασδάνη, η αγορά θα συνεχίσει να «αργοπεθαίνει» εάν δεν αλλάξει το οικονομικό κλίμα με συγκεκριμένα μέτρα υπέρ της επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κατά τον μήνα Αύγουστο του 2016 παρατηρήθηκε θετικό ισοζύγιο 24 επιχειρήσεων.

Οι εγγραφές ανήλθαν σε 66, ενώ οι διαγραφές σε 42. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, όπου πραγματοποιήθηκαν 30 εγγραφές και 72 διαγραφές επιχειρήσεων, παρουσιάστηκε σημαντική βελτίωση.

Κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2016 παρουσιάζεται μία συνεχής βελτίωση της διαφοράς εγγραφών – διαγραφών με ορόσημο τους μήνες Απρίλιο, Ιούνιο και Αύγουστο όπου παρουσιάστηκε θετική διαφορά. Τον Αύγουστο παρουσιάστηκε σημαντική βελτίωση του ισοζυγίου, με υπερδιπλασιασμό των εγγραφών και μείωση του αριθμού διαγραφών.

Η μεγάλη διαφορά των εγγραφών κατά τον Αύγουστο του 2016 συνέβαλε ουσιαστικά στη θετικού προσήμου εγγραφών κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2016 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 κατά 11,29%.

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι διαγραφές του Αυγούστου είναι θεαματικά λιγότερες σε σχέση με τον Αύγουστο του 2015 (κατά 41,66%).

Ο συνολικός αριθμός διαγραφών κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2016 εμφανίζει θεαματική μείωση (-24,87%) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Στην σύγκριση του οκταμήνου του 2016 με το αντίστοιχο του 2015, παρουσιάζεται μία σημαντική βελτίωση της γενικότερης εικόνας καθώς, οι εγγραφές αυξήθηκαν από 487 σε 542 και οι διαγραφές μειώθηκαν από 792 σε 595.

Σε δυσχερή θέση οι μικρές επιχειρήσεις

Σχολιάζοντας τα των στοιχείων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο Πρόεδρος, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, τόνισε πως αν και υπάρχει βελτίωση της γενικότερης εικόνας, ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο συνεχώς μειούμενος αριθμός των ενεργών επιχειρήσεων στην τελευταία εξαετία, με μεγαλύτερο «θύμα» τις ατομικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Μπασδάνης σημείωσε ότι τα λουκέτα που καθημερινά προστίθενται στην αγορά σημαίνουν αυτόματα την απώλεια θέσεων εργασίας από τους ίδιους τους επαγγελματίες που κρατούν μόνοι τους τις επιχειρήσεις τους και δήλωσε ότι το «σπιράλ» της ς θα συνεχιστεί και θα χαθούν και άλλες στο , εάν εξακολουθήσει η παρούσα οικονομική και επιχειρηματική πολιτική.

«Το θέμα δεν είναι μόνο πώς θα δημιουργηθούν νέες , αλλά πρωτίστως το πώς θα διατηρηθούν οι ήδη υπάρχουσες», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως όσο μειώνεται η δυναμική της κατανάλωσης, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα αυξάνονται.

«Αν δεν αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα με συγκεκριμένα αυτά, τότε το δεύτερο εξάμηνο του 2016 δεν θα έχουμε καλά . Όσο οι επιχειρηματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ΟΑΕΕ, το , το Δημόσιο, και όσο η κυβέρνηση θα λαμβάνει εισπρακτικά μέτρα αντί να βρίσκει λύσεις εποικοδομητικές, η θα συνεχίζεται», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαία η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Λengrafes-diagrafes

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση