Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Πενιχρή συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, φορέων και πολιτών στη ΔΟΥ Βόλου
Πενιχρή  συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, φορέων και πολιτών  στη ΔΟΥ Βόλου

Πενιχρή συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, φορέων και πολιτών στη ΔΟΥ Βόλου

Πενιχρή ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, φορέων και πολιτών σήμερα το μεσημέρι κάτω από την Εφορεία Βόλου, διαμαρτυρόμενοι κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Βόλου.

Ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. Ζαγοράς Βάιος Κομνηνός τόνισε: “Το μήνυμα είναι ένα: κανένα σπίτι σε σπίτι τραπεζίτη. Ως αγρότες ήρθαμε εδώ να πούμε αυτό που λέμε πάντα. Μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι να αντιπαλέψουν αυτό που λέγεται πλειστηριασμός και ειδικά ηλεκτρονικός πλειστηριασμός. Είναι άδικο. Έχασαν δουλειές και χωράφια και δεν φταίνε γι’ αυτό που συμβαίνει. Είναι πολύ έντονο το πρόβλημα αν και σε κλειστές κοινωνίες δεν ακούγεται λόγω υπερηφάνιας”.
Ο ίδιος είπε πως υπάρχει γνωστός του που κινδυνεύει να χάσει χωράφια και σπίτια.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Μαρκετάκης δήλωσε: “Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την τραγική κατάσταση που υπάρχει και διογκώνεται ολοένα το τελευταίο καιρό με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου στα λαϊκά στρώματα. Έχουμε δυσβάσταχτους φόρους, χαράτσια λουκέτα κι απολύσεις, διόγκωση της ανεργίας, μειώσεις στις συντάξεις. Όλα αυτά έχουν κάνει αδύνατο για πάρα πολύ κόσμο να μπορεί να αντεπεξέλθει σε δάνεια που έχει πάρει, τα οποία κοκκινίζουν και δεν έχει καμία ευθύνη ο αυτός”.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως “τον Οκτώβριο γινόντουσαν 900 κατασχέσεις λογαριασμών/ημέρα και σήμερα γίνονται 6.000 κατασχέσεις λογαριασμών ημερησίως. Απαιτείται να ζωντανέψουν τα σωματεία, οι σύλλογοι αλληλεγγύη, να μην κάθεται ο κόσμος. Να βγει να διαμαρτυρηθεί. Η μόνη λύση ο κοινός αγώνας και η αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Θα πρέπει ο κόσμος να αντιδράσει στο βαθμό της επίθεσης που γίνεται”.

Τέλος ο πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θανάσης Κοντονίνας ανέφερε: “Σήμερα ξεκινά ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός και έχουν στόχο για το 2018 κάπου 10.000 πλειστηριασμούς. Από 1ης Μαΐου ξεκινούν και στην Εφορία και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και το πρόβλημα με το ΤΑΕ και με συναδέλφους που χρωστάνε χωρίς να φταίνε θα έχει ως αποτέλεσμα να τους πάρουν τα σπίτια χωρίς να το καταλάβουν. Είμαστε αγανακτισμένοι. Έχουμε πληρώσει τις εισφορές και θα τις ξαναπληρώσουμε; Ακόμη και για 500 ευρώ θα βγάλουν σπίτια στο σφυρί”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση