Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πειθαρχικές ποινές σε 20 κρατούμενους των φυλακών του Βόλου
Πειθαρχικές ποινές σε 20 κρατούμενους των φυλακών του Βόλου

Πειθαρχικές ποινές σε 20 κρατούμενους των φυλακών του Βόλου

Πειθαρχικές ποινές σε συνολικά 11 νεαρούς κρατούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους Πακιστανοί, επέβαλλε το συμβούλιο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων , ενώ κάποιοι από αυτούς τιμωρήθηκαν μετ σε άλλο σωφρονιστήριο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα, όταν δύο ομάδες αποτελούμενες από 20 κρατούμενους, δημιούργησαν αναταραχή, ενώ ορισμένοι από αυτούς προκάλεσαν καταστροφές στον προαύλιο χώρο των φυλακών, σπάζοντας τζάμια, δύο καρτοτηλέφωνα, και άλλα αντικείμενα.

Στους υπόλοιπους εννιά φυλακισμένους επιβλήθηκαν ελαφρύτερες ποινές, όπως επιβολή πόντων ποινής, και ολιγοήμερη στέρηση εργασίας.

Το γεγονός έλαβε χώρα το απόγευμα την ώρα του προαυλισμού των κρατουμένων, όταν για ασήμαντη αφορμή, όπως τόσες άλλες φορές, ορισμένοι φυλακισμένοι διαφορετικών εθνικοτήτων ήρθαν σε λεκτική ααράθεση μεταξύ τους.

Τα τα άναψαν γρήγορα και κάποιοι από αυτούς ξέφυγαν προβαίνοντας σε ζημιές σε εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, αφού παρενέβησαν γρήγορα οι φύλακες που κατάφεραν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Παράλληλα ειδοποιήθηκαν για κάθε ενδεχόμενο αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν έξω από τη φυλακή (ΟΠΚΕ, , Υποδιεύθυνση Ασφάλειας κ.α.), χωρίς όμως τελικά να καταστεί ανάγκη να παρέμβουν επικουρικά.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η διαδικασία μετς σε άλλη φυλακή είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, και υπάρχει περίπτωση να απαιτηθεί διάστημα μέχρι και έξι μηνών για να ολοκληρωθεί, αφού θα πρέπει να βρεθεί θέση σε άλλο κατάστημα, διαδικασία που θα την φέρει εις πέρας το κεντρικό συμβούλιο φυλακών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τέλος σημειώνεται πως τα επεισόδια στις φυλακές Χιλιαδούς είναι συχνά, καθώς οι κρατούμενοι ξεπερνούν τους 100 και προέρχονται από πολλές εθνικότητες (, Συρία, Αίγυπτος, , Αφγανιστάν, Πακιστάν, Παλαιστίνη, , Αλγερία, Μπαγκλαντές κ.α.), που μεταξύ τους έχουν κόντρες, με να πιάνονται ακόμα και για αστείους λόγους στα χέρια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση