Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πειθαρχικές ποινές σε 20 κρατούμενους των φυλακών του Βόλου
Πειθαρχικές ποινές σε 20 κρατούμενους των φυλακών του Βόλου

Πειθαρχικές ποινές σε 20 κρατούμενους των φυλακών του Βόλου

Πειθρχικές ποινές σε συνολικά 11 νερούς κρατούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους Πακιστανοί, επέβαλλε το συμβούλιο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων , ενώ κάποιοι από αυτούς τιμωρήθηκαν μεταγωγή σε άλλο σωφρονιστήριο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα, όταν δύο ομάδες αποτελούμενες από 20 κρατούμενους, δημιούργησαν αναταραχή, ενώ ορισμένοι από αυτούς προκάλεσαν καταστροφές στον προαύλιο χώρο των φυλακών, σπάζοντας τζάμια, δύο καρτοτηλέφωνα, και άλλα αντικείμενα.

Στους υπόλοιπους εννιά φυλακισμένους επιβλήθηκαν ελαφρύτερες ποινές, όπως επιβολή πόντων ς, και ολιγοήμερη στέρηση ς.

Το γεγονός έλαβε χώρα το απόγευμα την ώρα του προαυλισμού των κρατουμένων, όταν για ασήμαντη αφορμή, όπως τόσες άλλες φορές, ορισμένοι φυλακισμένοι διαφορετικών εθνικοτήτων ήρθαν σε λεκτική μεταξύ τους.

Τα αίματα άναψαν γρήγορα και κάποιοι από αυτούς ξέφυγαν προβαίνοντας σε ζημιές σε εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, αφού παρενέβησαν γρήγορα οι φύλακες που κατάφεραν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Παράλληλα ειδοποιήθηκαν για κάθε ενδεχόμενο αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν έξω από τη φυλακή (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Υποδιεύθυνση Ασφάλειας κ.α.), χωρίς όμως τελικά να καταστεί ανάγκη να παρέμβουν επικουρικά.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η διαδικασία μεταγωγής σε άλλη φυλακή είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, και υπάρχει περίπτωση να απαιτηθεί διάστημα μέχρι και έξι μηνών για να ολοκληρωθεί, αφού θα πρέπει να βρεθεί θέση σε άλλο κατάστημα, διαδικασία που θα την φέρει εις πέρας το κεντρικό συμβούλιο φυλακών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τέλος σημειώνεται πως τα επεισόδια στις Χιλιαδούς είναι συχνά, καθώς οι κρατούμενοι ξεπερνούν τους 100 και προέρχονται από πολλές εθνικότητες (Ιράκ, Συρία, Αίγυπτος, Σομαλία, , , Παλαιστίνη, , Αλγερία, Μπαγκλαντές κ.α.), που μεταξύ τους έχουν κόντρες, με αποτέλεσμα να πιάνονται ακόμα και για αστείους λόγους στα χέρια.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση