Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Παιδιά καθάρισαν τις ακτές σε Άναυρο και Πλάκες
Παιδιά καθάρισαν τις ακτές σε Άναυρο και Πλάκες

Παιδιά καθάρισαν τις ακτές σε Άναυρο και Πλάκες

Στον Άναυρο και τις Πλάκες συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου ο καθαρισμός των ακτών από τα συνεργεία του Δήμου Βόλου με την βοήθεια 150 περίπου παιδιών των 4ο, 5ο, 7ο και 22ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος καθαρισμού και εξωραϊσμού των ακτών, που υλοποιεί για τρίτη χρονιά φέτος ο , πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Στην προσπάθεια συνέβαλαν και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Στα μοιράστηκαν μπλουζάκια με το “Νικόλα” και το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας “Αγαπώ την πόλη μου – Συμμετέχω”, σακούλες, γάντια και χυμοί ενώ πρέπει να αναφερθεί πως παράλληλα με τον καθαρισμό της παραλίας, συνεργεία των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου προχωρούν και στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός του καθαρισμού πραγματοποιούνται και όλες οι αναγκαίες ώστε οι παραλίες να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους λουόμενους, όπως επισκευές σε ντουζιέρες, αποδυτήρια, τοποθέτηση ομπρελών κ.α.

Στην σημαντική προσπάθεια ευαισθητοποίησης των δημοτών – και κυρίως των μικρών παιδιών – για την προστασία του περιβάλλοντος που υλοποιεί ο αναφέρθηκε: “Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι στην προσπάθεια αυτή του Δήμου Βόλου οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι τα . Και έχει ιδιαίτερη σημασία ότι με τον τρόπο αυτό δείχνουν στους μεγάλους, που ξεχνάμε τις αξίες μας και τα σημαντικά στην ζωή πολλές φορές, ότι μια καθαρή παραλία είναι υπόθεση όλων μας. Μια καθαρή πόλη είναι υπόθεση όλων μας. Αυτό το παράδειγμα λοιπόν , ότι πρέπει να διατηρούμε το καθαρό, δίνουν τα παιδάκια σήμερα με την παρουσία τους εδώ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί είναι ντροπή οι ακτές μας να γίνονται σκουπιδότοποι. Τα δίνουν το παράδειγμα με την συμμετοχή τους, όπως ακριβώς αναφέρει και το σύνθημα της καμπάνιας του Δήμου Βόλου “Αγαπώ την πόλη μου – Συμμετέχω”. Γιατί αγαπάμε τον Βόλο. Ελπίζω και εύχομαι το παράδειγμα των παιδιών αυτών να το ακολουθήσουν και οι μεγάλοι με πρώτο φυσικά εμένα. Και όχι μόνο αυτό. Τα παιδιά αυτά θα είναι οι αυριανοί δημότες αυτής της πόλης και θα έχουν μάθει να αγαπούν και να σέβονται το καθώς ευαισθητοποιούνται από τις μικρές ηλικίες. Αυτά τα παιδιά είναι το της πόλης μας”.

Για την κατάσταση των παραλιών καυτηριάστηκε η προσπάθεια “δυσφήμισης της πόλης και παραπληροφόρησης των δημοτών από ” τονίζοντας πως “η θάλασσα και οι παραλίες είναι πεντακάθαρες”.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες καθαρίστηκαν οι παραλίες της Νέας Αγχιάλου και της Χρυσής Ακτής Παναγίας ενώ αύριο Πέμπτη ακολουθεί ο καθαρισμός της ακτής Αλυκών με την συμβολή των μαθητών και δασκάλων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Αλυκών.

Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών:
Ημερομηνία Ακτή
Τετάρτη 10/05/ Ακτή Αναύρου και Πλάκες
Πέμπτη 11/05/2017 Ακτή Αλυκών
Παρασκευή 12/05/2017 Ακτές Αγίου Στεφάνου
Δευτέρα 15/05/2017 Ακτή Μπαρμπαθωμά Αγριά
Τρίτη 16/05/2017 Καρνάγιο Κάτω
Τετάρτη 17/05/2017 Ακτή Πλατανιδίων

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

  • Αιτήσεις για μόνιμες θέσεις καθηγητών στη Μαγνησία #ΑΣΕΠ - https://t.co/S1QrObMjZk -

"Αλιεύοντας" την είδηση