Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Aπέκλεισαν το ΠΕΔΥ εργαζόμενοι, επιστήμονες κι επαγγελματίες
Aπέκλεισαν  το ΠΕΔΥ εργαζόμενοι, επιστήμονες κι επαγγελματίες

Aπέκλεισαν το ΠΕΔΥ εργαζόμενοι, επιστήμονες κι επαγγελματίες

Σε συμβολικό αποκλεισμό του ΠΕΔΥ προχώρησαν σήμερα από τις 7.30 σήμερα το πρωί εργαζόμενοι, επιστήμονες κι επαγγελματίες στο κτήριο του ΙΚΑ Βόλου .

Ωστόσο, το ΠΕΔΥ είναι ανοιχτό, για να εξυπηρετηθούν στα ιατρεία οι ασφαλισμένοι, αλλά οι διοικητικές παράμενουν κελιστές και οι εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από το κτίριο, έως το μεσημέρι σε ένδειξη συμπαράστασης.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Κουτσούκος δήλωσε ότι αιχμή τους δόρατος των κινητοποιήσεων είναι το και το συντονιστικό όργανο φορέων για σήμερα επέλεξε τον αποκλεισμό του κτηρίου του ΙΚΑ Βόλου.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα με συγκέντρωση – ομιλία για το ασφαλιστικό, με ομιλητή τον καθηγητή εργατικού δικαίου και πρώην υπουργό Αλέξη Μητρόπουλο, την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο «Αχίλλειον».

Η Μαρία Κοτινά πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι αυτονόητα θεωρούν ότι πρέπει να συμπαρασταθούν στους φορείς, γιατί το αφορά και τους ίδιους ως εργαζόμενους και ως φορέα.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση εργαζομένων του ΙΚΑ σε ανακοίνωση που διένειμε στο χώρο της κινητοποίησης, ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων, δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, υγεία και ανθρώπινες συντάξεις, καθώς και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Βόλου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας τόνισε ότι όπως οι εργαζόμενοι, έτσι και οι νοσοκομειακοί γιατροί, στηρίζουν την κινητοποίηση, γιατί η κατάσταση πλέον είναι αδιέξοδη, η φτωχοποίηση δεν έχει όριο, το κλείσιμο των καταστημάτων είναι καθημερινό και η ανεργία θερίζει. «Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας είναι ένα θλιβερό γεγονός και ο μόνος δρόμος είναι όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα παλλαϊκό μέτωπο, για να σταματήσουν οι μνημονιακές πολιτικές και η παρακμή που βιώνουμε όλοι μας», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν κρατικό φορέα ασφάλισης, διεκδικούν σωστό και αναλογικό καθεστώς απόδοσης των συντάξεων, καμία μείωση της συνταξιοδότησης στους συνταξιούχους και σε όσους συνταξιοδοτούνται και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, με παροχές που υπήρχαν και ενδυνάμωση σε τομείς που υπήρχε τελευταία υστέρηση. Οι εργαζόμενοι ζητούν να υπάρχει μια πραγματικά κοινωνική ασφάλιση και έναν φορέα που θα ανήκει καθαρά στους εργαζόμενους.

Το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις ενάντια στο που προτείνει η κυβέρνηση πρέπει να συνεχιστούν πιο δυναμικά και με μεγαλύτερο συμμετοχή εργαζομένων και επαγγελματιών, υπογράμμισε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Δημήτρης Βασιλείου.

ΠΕΔΥΠΕΔΥ1

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

  • Στην Αργαλαστή οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη #ΔΗΜΤΟΝοτίουΠηλίου - https://t.co/9m8ETKTjgR -

"Αλιεύοντας" την είδηση