Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / «Παιχνίδια Αγάπης» για τα παιδιά από τον Δήμο Βόλου
«Παιχνίδια Αγάπης» για τα παιδιά από τον Δήμο Βόλου

«Παιχνίδια Αγάπης» για τα παιδιά από τον Δήμο Βόλου

Την 20 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί η γιορτή αμπαλάζ των δώρων που θα αναχωρήσουν για τους προορισμούς τους

Με στόχο να έχει το κάθε το δικό του παιχνίδι για τα φετινά , ο Δήμος Βόλου διεξάγει πρόγραμμα συλλογής παιχνιδιών που θα προσφερθούν σε , των οποίων οι γονείς αδυνατούν οικονομικά να τους προσφέρουν αυτή τη μικρή χαρά.

Για τη συλλογή των προσφερόμενων παιχνιδιών, ο Δήμος Βόλου απευθύνθηκε μεν σε επιχειρήσεις – χορηγούς, η δράση όμως υλοποιήθηκε από τους δημότες της πόλης και ειδικά τα , εκείνα που έχουν την τύχη να υπάρχουν στα δωμάτιά τους κάποια παιχνίδια και αποδείχθηκαν πρόθυμα να μοιραστούν την «περιουσία» τους με τα λιγότερο τυχερά .

Η συγκεκριμένη δράση, δεν θα δώσει χαρά μόνο στα παιδιά που θα πάρουν κάποιο παιχνίδι, αλλά και σε εκείνα τα παιδιά που θα προσφέρουν, ενώ βοηθά και στο να συνειδητοποιήσουν οι μικροί δημότες την αξία της κοινωνικής προσφοράς από την ευαίσθητη παιδική ηλικία.

Από τις 7 Δεκεμβρίου, η κεντρική είσοδος του Δημαρχείου γέμισε παιδικές παρουσίες και φωνές καθώς τα της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και μετέβησαν στο δημοτικό με σακούλες γεμάτες παιχνίδια, τα οποία οι μικροί δημότες κατέθεταν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Ως ανταμοιβή για την ευγενική τους κίνηση οι μαθητές των δημοτικών σχολείων συμμετέχουν σε πρόγραμμα ξενάγησης στα χαρακτικά του Δημαρχείου, ένα πρόγραμμα διαδραστικό με τη συμμετοχή μελών της θεατρικής ομάδας «Θρυαλλίδα» τα οποία «ζωντανεύουν» γνωστές φιγούρες της τοπικής ιστορίας και μεταφέρουν τα παιδιά από τον κόσμο του παρελθόντος στο σήμερα.

Τα παιδιά απολαμβάνουν το ταξίδι στην τοπική ιστορία και αποχωρούν δίνοντας με τη δράση την 20 Δεκεμβρίου στο ίδιο σημείο του Δημαρχείου, όπου θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή παιδιών της πόλης η διαδικασία διαλογής των παιχνιδιών, η ταξινόμησή τους ανά φύλο και ηλικία και τέλος το αμπαλάζ με είδη συσκευασίας που προσέφερε χορηγός και προμηθεύτηκε ο Δήμος προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη αποστολή παιχνιδιών για τους προορισμούς της.

Και πάλι ένα μικρό «δώρο» θα προσφερθεί στα παιδιά που θα συμμετάσχουν, η δράση θα κλείσει με ένα μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν παιδικές καλλιτεχνικές ομάδες και θα προσφερθούν κεράσματα και .

Ως προς το αποτέλεσμα της δράσης, έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερα από 2.000 παιχνίδια και αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τους έως την Παρασκευή και αυτό αποτελεί ένα θετικό δείγμα για τα αισθήματα αλληλεγγύης του τοπικού πληθυσμού.

Οι οικογένειες των παιδιών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη γιορτή του αμπαλάζ, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή επικοινωνώντας με το Δήμο Βόλου σε ώρες γραφείου στα τηλέφωνα 24213 50190 και 24213 50201.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση