Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Παυλόπουλος καλεί Τουσκ για το μεταναστευτικό
Παυλόπουλος καλεί Τουσκ για το μεταναστευτικό

Παυλόπουλος καλεί Τουσκ για το μεταναστευτικό

Πρόσκληση στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, να επισκεφθεί την προκειμένου να συζητήσουν το μεταναστευτικό απηύθυνε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενεργοποίησης της στην αντιμετώπιση του προβλήματος και του ζήτησε να στηρίξει την πρωτοβουλία του για την σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής στο πλαίσιο της ΕΕ αφιερωμένης στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Συνάντηση με Χριστοδουλάκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την Τρίτη και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, κ. Νίκο Χριστοδουλάκη στον οποίο διεμήνυσε ότι «πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κάνουμε αυτή την συνάντηση (σ.σ. την Σύνοδο Κορυφής), ώστε να ληφθούν αποφάσεις, που στόχο έχουν, όχι μόνο να διαφυλάξουν τα της Ευρώπης, αλλά κυρίως να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό υπό όρους ανθρωπισμού και δικαιωμάτων του ανθρώπου».

«Γιατί αυτός είναι ο της Ευρώπης και αυτός είναι ο πολιτισμός της Ελλάδος. Αυτός είναι που μπόλιασε τον πολιτισμό της Ευρώπης γενικότερα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε την παραπάνω εξέλιξη ιδιαιτέρως σημαντική και συμπλήρωσε ότι θα δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να πει ότι τους τελευταίες μήνες, παρά τα λίγα μέσα που διαθέτει, κάνει την δουλειά της όσο καλύτερα μπορεί αναφορικά με το Μεταναστευτικό, και πως αξίζει η χώρα κάθε δυνατή βοήθεια, αρωγή και αναγνώριση σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο, το οποίο προσπαθεί να επιτελέσει.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση