Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πατριάρχης Αλεξάνδρειας: Δύσκολες οι συνθήκες του ιεραποστολικού έργου στην Αφρική
Πατριάρχης Αλεξάνδρειας:  Δύσκολες οι συνθήκες του ιεραποστολικού έργου στην Αφρική

Πατριάρχης Αλεξάνδρειας: Δύσκολες οι συνθήκες του ιεραποστολικού έργου στην Αφρική

Το Πατριαρχείο  συντηρεί 2.500 ιατρικά κέντρα και 3.500 σχολεία

 

Στις αντίξοες συνθήκες, κάτω από τις οποίες γίνεται το ιεραποστολικό έργο στην  Αφρική, αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας κ. Θεόδωρος Β' που έφτασε σήμερα στο Βόλο, προσκεκλημένος της  Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, για να κηρύξει την έναρξη της .

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας εξέφρασε τη χαρά του που μετά από 21 χρόνια επισκέπτεται ξανά το Βόλο και μετέφερε τις εντυπώσεις του από ένα ιεραποστολικό δι εντός του Μαΐου στην Τανζανία, στην καρδία της ζούγκλας της Αφρικής, όπου ένιωσε μεγάλη χαρά, όταν πολλές εκατοντάδες , τον κοιτούσαν με λαχτάρα και να τα προσφέρει ένα συμβολικό δώρο και να τα ευλογήσει.

Τον μακαριώτατο υποδέχτηκαν στις 12.20 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο στα Μελισσάτικα, ο και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, με δεκάδες ιερείς και λαϊκούς στελέχη της ΙΜΔ και μετά από ξενάγηση στο χώρο, έδωσαν Τύπου.

Ο κ. Θεόδωρος ο Β' έκανε ειδική μνεία στον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που τον στήριξε σε δύσκολες στιγμές και πίστεψε στο πρόσωπό του, όταν ήλθε ώρα να διαδεχθεί τον Πατριάρχη Πέτρο.

Αναφερόμενος στη διαφορετικότητα ανάμεσα σε έναν ιεράρχη στην Αφρική και έναν στην , ο Πατριάρχης είπε ότι η Αφρική είναι ένας τελείως διαφορετικός κόσμος, όπου ομιλούνται 286 γλώσσες, με τελείως διαφορετικές συνθήκες και μόνο όποιος πάει μπορεί να καταλάβει τον Απόστολο Παύλο στις δύσκολες περιοδείες του.

Το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, που εδρεύει στην Αφρική,  έχει 55 κράτη με την προσθήκη του . , όπου παντού είναι διάσπαρτος ο Ελληνισμός, που συμβάλλει στο ιεραποστολικό έργο, που γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ο μακαριστός τόνισε ότι ο Ελληνισμός ήταν χιλιάδες, μειώνεται με την κατάσταση που υπάρχει  και ο ίδιος προσπαθεί να εγκατασταθεί ένας Έλληνας πρόξενος, για να στηρίξει τον Ελληνισμό, που είναι η ραχοκοκαλιά της ηπείρου.

Το Πατριαρχείο  Αλεξάνδρειας,   με τη στήριξη της Εκκλησίας της ς και των Ελλήνων ευεργετών, που ζουν ή έχουν ζήσει εκεί,  συντηρεί 2.500 ιατρικά κέντρα, καθώς και 3.500 σχολεία, από Πανεπιστήμια και σχολεία .

Τέλος επανέλαβε ότι έξω από κάθε σχολείο της ενδοχώρας  πρέπει να ανοίξει ένα πηγάδι, για να έχουν νερό οι μαθητές.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση