Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πάτρα: Τα στοιχεία που «καίνε» τη μητέρα – Έρευνες για κεταμίνη και στα άλλα δύο παιδιά
Πάτρα: Τα στοιχεία που «καίνε» τη μητέρα – Έρευνες για κεταμίνη και στα άλλα δύο παιδιά

Πάτρα: Τα στοιχεία που «καίνε» τη μητέρα – Έρευνες για κεταμίνη και στα άλλα δύο παιδιά

Γιάννης Σουλιώτης

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς την 29η Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Η 33χρονη συνελήφθη την Τετάρτη το απόγευμα δυνάμει εντάλματος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου διανυκτέρευσε . Στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις ότι δηλητηρίασε το μεγαλύτερο από τα τρία της παιδιά, την Τζωρτζίνα.

Τις εξελίξεις στην υπόθεση πυροδότησαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης καθώς ανιχνεύτηκε σε μεγάλη ποσότητα η χημική – φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, που πιθανολογείται ότι προκάλεσε το θάνατο της 9χρονης.

Αστυνομικές μάλιστα θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, Μαλένα και Ίριδα, που απεβίωσαν το πρώτο τον Απρίλιο του 2019 και το δεύτερο τον Μάρτιο του , να πέθαναν με τον ίδιο τρόπο. Αποκαλύπτουν μάλιστα ότι έχουν κρατηθεί τμήματα των ιστών των δύο παιδιών και αναμένεται να γίνουν συμπληρωματικές προκειμένου να ελεγχθεί εάν και σ' αυτά είχε χορηγηθεί η ίδια ουσία.

Ο πρώτος γύρος των τοξικολογικών εξετάσεων στη Τζωρτζίνα ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τον κ. Μπουζιάνη να ζητά περαιτέρω έλεγχο του δείγματος εξαιτίας «ύποπτης» ουσίας που ανιχνεύτηκε στην 9χρονη.

Πρόκειται για την χημική ουσία κεταμίνη που χρησιμοποιείται ως αναισθητικό για με ζώα αλλά και ως ναρκωτικό και η οποία, όπως προέκυψε από τις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών δεν συγκαταλέγεται στα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά σκευάσματα που χορηγούνταν στο άτυχο κορίτσι, στο διάστημα των 9 μηνών που μεσολάβησαν από το πρώτο επεισόδιο ανακοπής που υπέστη, τον Απρίλιο του έως τον θάνατό της, στα τέλη Ιανουαρίου.

patra-ta-stoicheia-poy-kaine-ti-mitera-ereynes-gia-ketamini-kai-sta-alla-dyo-paidia0
Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω απο το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα την Τετάρτη (φωτ.: ΙΝΤΙΜΕ)

Σύμφωνα με αρμόδιες σε περίπτωση υπερδοσολογίας η εν λόγω ουσία μπορεί να γίνει τοξική προκαλώντας σε σύντομο χρόνο τον θάνατο.

Στο ερώτημά του προς το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουζιάνης είχε ζητήσει να γίνει ποσοτική ανάλυση της εν λόγω ουσίας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τελικά ανιχνεύτηκε σε ποσότητα 6 mgr που είναι ικανή να προκαλέσει τον θάνατο μέσα σε διάστημα από 5 έως 15 λεπτά.

Τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων έρχονται να συμπληρώσουν τα όσα διεπίστωσε ο παθολογοανατόμος ς , που πραγματοποίησε την ιστολογική εξέταση της 9χρονης.

Στο πόρισμά του ο κ. είχε εντοπίσει ίχνη πνευμονικού οιδήματος, ενώ στο τέλος του πορίσματος υποδείκνυε στον ιατροδικαστή να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα για τους «χορηγηθέντες φαρμακευτικούς παράγοντες».

Η άτυχη Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021 με συμπτώματα σπασμών, όπως είχε αναφέρει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η μητέρα της. Υπεβλήθη σε μια σειρά εξετάσεων δίχως οι γιατροί να εντοπίσουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Τον Απρίλιο του 2021 και ενώ βρισκόταν στο Καραμανδάνειο υπέστη ανακοπή και επανήλθε στη ζωή μόνο μετά από τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή που διήρκεσαν 45 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη λόγω έλλειψης οξυγόνου. Έκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, το Ωνάσειο και το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου κατέληξε την 29η Ιανουαρίου 2022.

Καθώς α) η κεταμίνη δρα σε διάστημα 5 έως 15 λεπτά και β) για διάστημα τουλάχιστον 30 λεπτών πριν καταλήξει, στο μονόκλινο δωμάτιο νοσηλείας η Τζωρτζίνα βρισκόταν μόνο με τη μητέρα της η 33χρονη κατέστη βασική ύποπτη για το φόνο της 9χρονης. Έτσι, σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου απογευματινές ώρες χθες συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης θα ερευνηθεί ο ρόλος που διαδραμάτισαν στην υπόθεση δύο ακόμα κοντινά πρόσωπα της 33χρονης, η αδελφή της και ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.

Ως προς το κίνητρο της δράσης της ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι αυτό της εκδίκησης καθώς τα δραματικά συμβάντα με τα τρία ανήλικα παιδιά συμπίπτουν χρονικά με τις ενέργειες του συζύγου για την έκδοση διαζυγίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση