Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πάτρα: Αύριο η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου
Πάτρα: Αύριο η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα: Αύριο η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου

Βολές της 33χρονης κατά του πατέρα των τριών παιδιών

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Μιλώντας μέσα από τα κρατητήρια της ΑΔΑ, εν αναμονή της μετς ενώπιον της ανακρίτριας, η 33χρονη έστρεψε τα βέλη της προς τον σύζυγο της και πατέρα των τριών νεκρών παιδιών, Μάνο Δασκαλάκη, απαντώντας στις δηλώσεις που εκείνος έκανε σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Ρούλα Πισπιρίγκου «θα φέρω ότι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς, μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν “άγιοι”», βάζοντας στο κάδρο τον πατέρα των τριών κοριτσιών, που δήλωσε πως θα στηρίξει την κατηγορία εναντίον της συζύγου του.

Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας: Εκ της Τζωρτζίνας για το τάμπλετ

«Υπάρχει ανάγκη να διανοιχθεί ο τάφος της Τζωρτζίνας και να πάρουμε από μέσα το τάμπλετ», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας ρηγόρης Λέων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λέων εξήγησε ότι το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει αυτή η εκ.

Όπως είπε, έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου, κάνοντας την εκταφή μπορούν να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση και να μάθουν πώς συνέβησαν τα προηγούμενα περιστατικά.

«Η τρίχα έχει την ιδιότητα να μπορεί να μας δίνει την ανάλυση ουσιών σε βάθος χρόνου. Είναι το μόνο βιολογικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε ακόμη και πριν 2-3 μήνες αν υπήρχε η χρήση αυτής της ουσίας ή και άλλως ουσιών, με βεβαιότητα.»

Τόνισε, επίσης, ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από εξωγενή παράγοντα.

«Υπάρχουν σημάδια και τα ευρήματα μιλάνε ξεκάθαρα. Το πανάκι βρέθηκε σίγουρα στο στόμα του βρέφους και αυτό δείχνει την αιτία θανάτου».

Θεοδωρικάκος: Η έρευνα θα πάει μέχρι τέλους

Για την υπόθεση του θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε ο Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι οι αρχές θα την διαλευκάνουν μέχρι τέλους και θα ελεγχθούν όσοι πιθανόν εμπλέκονται.

Για την ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού η κατηγορούμενη στη ΓΑΔΑ ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως αποδείχτηκε ότι είναι απολύτως ψευδής. «Στη ΓΑΔΑ κρατείται σε συνθήκες κράτους δικαίου», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση ζήτησα από την πρώτη μέρα την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, διότι πέρα από υποχρέωση της αστυνομίας είναι κάτι που ξεπερνά τις πιο ακραίες υποθέσεις εγκληματικότητας, είπε. «Υπάρχει κάτι βαθύτατα άρρωστο».

Για το τρίτο είναι πανίσχυρες οι που έχει η αστυνομία, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. «Πρέπει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση. Πρέπει να μάθουμε τι έχει γίνει με όλα τα παιδιά και με άλλους ανθρώπους που μπορεί να εμπλέκονται. Έχει περάσει τόσο μεγάλο διάστημα από την απώλεια αυτών των παιδιών και κανείς δεν είχε καταλάβει; Κανείς δεν είχε προσέξει; Θα πρέπει να διερευνηθούν τα πάντα.»

Προσέθεσε, επίσης, ότι «πρέπει να κλείσουν όλες οι τρύπες του συστήματος. Δε μπορούμε να χάνουμε τρία παιδιά και να μην κάνουμε τίποτα».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το κράτος και οι αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους στο ακέραιο. «Θα μάθουμε όλη την αλήθεια. Η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος. Πρέπει να ελεγχθούν όλες οι . Ό,τι και όποιος εμπλέκεται στην υπόθεση».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση