Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΠΑΣΕΒΕ: Αφορολόγητο όριο για αυτοαπασχολούμενους
ΠΑΣΕΒΕ: Αφορολόγητο όριο για αυτοαπασχολούμενους

ΠΑΣΕΒΕ: Αφορολόγητο όριο για αυτοαπασχολούμενους


Πανελλαδική δράση έκανε η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματικών, Βιοτεχνών και Εμπόρων κατά της φοροληστείας και οι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι ζητούν επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 20.000 €, κατάργηση της φορολογίας 22% για ατομικές και 29% για προσωπικές εταιρίες.

Τα παραπάνω ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ Δημ. Αδραχτάς, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, Δέσποινα Παλιά μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Μάνθος Κοντάκης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υδραυλικών Βόλου, που απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στο Κιλελέρ την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου.

Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι ζητούν αφορολόγητο όριο 20.000 € με επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί, κατάργηση της φορολογίας 22% για ατομικές και 29% φια προσωπικές από το πρώτο Ευρώ, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €, κατάργηση του ΕΒΔΦΙΑ και όλων των φόρων στην , κατάργηση των έμμεσων φόρων και του στα είδη διατροφής, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας, όπως και κατάργηση του στο θέρμανσης.

Όπως ανέφεραν τα μέτρα για το φορολογικό και τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τσακίζουν το ελάχιστο εισόδημά τους και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση τελειώνει τους μικρούς με την εξοντωτική φορολογία, οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζονται, για να γίνουν οι βιομηχανίες πιο ανταγωνιστικές.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΒΕ, η πλειονότητα των αυτοαπασχολούμενων που δηλώνουν καθαρά κέρδη κάτω των 10.000 €, καλούνται να πληρώσουν τα μισά σχεδόν στην Εφορία και στην ασφάλιση. Ο επαγγελματίας με ατομική επιχείρηση που δηλώνει καθαρά κέρδη ως 10.000 €, ανέφερε ο Δημ. Αδραχτάς, καλείται να πληρώσει φόρους 2.850 € και με 1927 € εισφορά στον , του μένουν 5223 € ετησίως ή 435,25 € μηνιαίως, χωρίς τις επιβαρύνσεις για ΕΝΦΙΑ, φορολογία καυσίμων, θέρμανσης κλπ.

Τα πράγματα είναι χειρότερα για τις ετερόρρυθμες εταιρίες, που φορολογούνται με το εξοντωτικό 29%.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους εμπόρους και επαγγελματίες να υψώσουν τείχος αντίστασης στις πολιτικές που τους εξοντώνουν, να υπερασπίσουν μαχητικά τους τους, τα δικαιώματα και τη ζωή των οικογενειών τους και να μη συμβιβαστούν με τη φτώχεια και την ανέχεια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα του στην Αγιά #ανθρωποκτονίααπόπρόθεση - https://t.co/fz7TvtvLmm -

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

"Αλιεύοντας" την είδηση