Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΠΑΣΕΒΕ: Αφορολόγητο όριο για αυτοαπασχολούμενους
ΠΑΣΕΒΕ: Αφορολόγητο όριο για αυτοαπασχολούμενους

ΠΑΣΕΒΕ: Αφορολόγητο όριο για αυτοαπασχολούμενους


Πανελλαδική δράση έκανε η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματικών, Βιοτεχνών και Εμπόρων κατά της φοροληστείας και οι επαγγελματίες και ζητούν επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 20.000 €, κατάργηση της φορολογίας 22% για ατομικές επιχειρήσεις και 29% για προσωπικές εταιρίες.

Τα παραπάνω ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Γραμματείας Μαγνησίας της Δημ. Αδραχτάς, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, Δέσποινα Παλιά μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Μάνθος Κοντάκης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υδραυλικών Βόλου, που απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στο την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου.

Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι ζητούν αφορολόγητο όριο 20.000 € με επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί, κατάργηση της φορολογίας 22% για ατομικές και 29% φια προσωπικές επιχειρήσεις από το πρώτο Ευρώ, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για μέχρι 20.000 €, κατάργηση του ΕΒΔΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη , κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπις, όπως και κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως ανέφεραν τα μέτρα για το φορολογικό και τα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση - τσακίζουν το ελάχιστο εισόδημά τους και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση τελειώνει τους μικρούς με την εξοντωτική φορολογία, οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζονται, για να γίνουν οι βιομηχανίες πιο ανταγωνιστικές.

Σύμφωνα με την , η πλειονότητα των αυτοαπασχολούμενων που δηλώνουν καθαρά κέρδη κάτω των 10.000 €, καλούνται να πληρώσουν τα μισά σχεδόν στην Εφορία και στην ασφάλιση. Ο επαγγελματίας με ατομική επιχείρηση που δηλώνει καθαρά κέρδη ως 10.000 €, ανέφερε ο Δημ. Αδραχτάς, καλείται να πληρώσει φόρους 2.850 € και με 1927 € εισφορά στον ΕΦΚΑ, του μένουν 5223 € ετησίως ή 435,25 € μηνιαίως, χωρίς τις επιβαρύνσεις για ΕΝΦΙΑ, φορολογία καυσίμων, πετρέλαιο θέρμανσης κλπ.

Τα πράγματα είναι χειρότερα για τις ετερόρρυθμες εταιρίες, που φορολογούνται με το εξοντωτικό 29%.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους εμπόρους και επαγγελματίες να υψώσουν τείχος αντίστασης στις πολιτικές που τους εξοντώνουν, να υπερασπίσουν μαχητικά τους αγώνες τους, τα δικαιώματα και τη ζωή των οικογενειών τους και να μη συμβιβαστούν με τη φτώχεια και την ανέχεια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση