Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Παρουσίαση έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και υλοποιεί ο δήμος Βόλου
Παρουσίαση έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και υλοποιεί ο δήμος Βόλου

Παρουσίαση έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και υλοποιεί ο δήμος Βόλου

Eπτά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και υλοποιεί ο δήμος Βόλου, συνολικού προϋπολογισμού 4.660.000 ευρώ ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου σήμερα   ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος .

Η συνέντευξη ξεκίνησε με εξηγήσεις για τη σχέση των δύο ανδρών. Ειδικότερα ο Αχ. Μπέος επισήμανε ότι “Μέσα Ενημέρωσης προβάλουν σκωπτικά τη διαφωνία που είχαμε με τον κ. Αγοραστό. Δεν είχαμε κάτι προσωπικό», είπε , ενώ ο Κ. Αγοραστός, υποστήριξε ότι έχουν κοινή αυτοδιοικητική κατεύθυνση για τον εκσυγχρονισμό της πόλης και αυτό πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα, επειδή σπάει δεσμά συμφερόντων, αλλά δημιουργεί και δημοσιογραφική περιέργεια.

Τα επτά νέα έργα που ανακοινώθηκαν  είναι η αντικατάσταση της οδογέφυρας επί του Ξηριά προϋπολογισμού δύο εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας, η αναμόρφωση του προαύλιου χώρου τους Κέντρου Κοινότητας του δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, δύο πλατείες στην Αγριά, προϋπολογισμού 335.000 ευρώ και 250.000 ευρώ αντίστοιχα, μία πλατεία στη Ν. Αγχίαλο στη θέση Αλωνάκι προϋπολογισμού 420.000 ευρώ, η διαμόρφωση ανοιχτού χώρου στη Ν. Ιωνία 108.000 ευρώ και η επέκταση πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο του Βόλου, προϋπολογισμού 1.085.000 ευρώ.

Επιπλέον ο Αχ. Μπέος ανέφερε ότι θα γίνει ανακατασκευή του ΕΑΚ η οποία θα κοστίζει 2.150.000 ευρώ. Από αυτά τα 250.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραιτούμενη και από τις εκπτώσεις και 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”.

Τα υπόλοιπα θα είναι από τα δημοτικά ταμεία καθώς όπως επισήμανε ο Αχ. Μπέος, η δημοτική αρχή φρόντισε να υπάρχει ταμειακό υπόλοιπο.

Ανέφερε επίσης ότι ήδη έχουν γίνει οι μελέτες και σύντομα θα γίνει διαγωνισμός για να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.

Αναφορικά με τη συντήρηση και ανακατασκευή του σταδίου της Νεάπολης, η Περιφέρεια εξασφάλισε 250.000 ευρώ από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας.

Σε εξέλιξη αλλά με αργούς ρυθμούς είναι το έργο αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Ν. Ιωνίας καθώς υπάρχουν προβλήματα με τον εργολάβο που έδωσε υψηλή έκπτωση. “Το έργο το παρακολουθούμε από κοντά για να μην έχουμε μία νέα ΕΡΓΗΛ” τόνισε ο Α. Μπέος.

Τέλος επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή δεν θα εμμείνει στην κατασκευή της μονάδας παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ του Βόλου από τη στιγμή που έχει αρνητική έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. “Ας μας πουν όμως τι θέλουν να κάνουμε γι ανα είμαστε σύμφωνοι με τον εθνικό σχεδιασμό και να μην πληρώσουμε πρόστιμα” τόνισε  και δεσμεύτηκε να ενημερώσει τους πολίτες αναλυτικά για το θέμα σε μελλοντική συνέντευξη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση