Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σε λειτουργία το σύστημα sea track στον Άναυρο
Σε λειτουργία το σύστημα sea track στον Άναυρο

Σε λειτουργία το σύστημα sea track στον Άναυρο

Το σύστημα sea track που έχει τοποθετηθεί στον Άναυρο παρουσιάστηκε σήμερα από τον και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».
Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της Σοφία Χάλαρη, μ’ αυτό το σύστημα εξυπηρετούνται όλες οι ομάδες που έχουν προβλήματα κινητικής φύσεως, από τις αρχές καλοκαιριού, τον Ιούνιο, μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου. Η κ. Χάλαρη τόνισε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση και ίσα δικαιώματα και κάλεσε τον κόσμο να το προσέχει καθώς σε περίπτωση ζημιάς, καλείται εταιρεία από την Πάτρα για να το επισκευάσει.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ Π. Μπέλλος, έκανε λόγο για μία πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και δίνει τη δυνατότητα σε , αλλά και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, να χαρούν τη θάλασσα και κατ’ επέκταση να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή. Όπως δήλωσε «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βελτιώνουμε τις συνθήκες αυτών των ανθρώπων.  Αυτό που θέλουμε να ζητήσουμε από τον κόσμο είναι να προστατεύσουμε το sea track. Το μηχάνημα αυτό είναι για συγκεκριμένο σκοπό και θεωρώ αδιανόητο να μένει εκτός λειτουργίας, επειδή κάποιοι θέλουν να παίξουν».
Ο κ. Μπέλλος εξήγησε, ότι το σύστημα αυτό, βρίσκεται κοντά στον ναυαγοσώστη, λειτουργεί αυτόματα μ’ ένα χειριστήριο, το οποίο μπορεί να ζητήσει κάποιος από τον ναυαγοσώστη.  Κάθεται στην καρέκλα και πατώντας το κουμπί μπαίνει στη θάλασσα. «Δεν υπάρχει καμία δυσκολία στη χρήση του» τόνισε ο Πρόεδρος που συμπλήρωσε ότι με τα περσινά , το σύστημα αυτό το χρησιμοποίησαν περισσότερα από 150 άτομα και φέτος ευελπιστούν οι αρμόδιοι να χρησιμοποιηθεί από περισσότερους. Μάλιστα ο κ. Μπέλλος ανέφερε ότι όλο και περισσότεροι ζητούν πληροφορίες για το σύστημα αυτό από διάφορα μέρη της Θεσσαλίας.
Τέλος η Μάγδα Σουσουρή, Κοινωνική λειτουργός, επιστημονική υπεύθυνη στην Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόσκληση που δέχθηκε να παρευρεθεί στην παρουσίαση αλλά και για τη λειτουργία αυτού του συστήματος κι όπως δήλωσε «Συμμετέχουμε πάντα σε τέτοιες εκδηλώσεις ως Μονάδα και θέλουμε να είμαστε δίπλα σε κοινωνικές δομές, όπως είναι και αυτές δίπλα σε μας».
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

  • Μεταγραφή Μαρκοπουλιώτη στον Ολυμπιακό Βόλου #ΟλυμπιακόΒόλου - https://t.co/pVySOtrXBc -

"Αλιεύοντας" την είδηση