Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παρουσίαση συνδυασμού “Μαγνησία 2025” με αιχμές κατά της διοίκησης του Επιμελητηρίου
Παρουσίαση συνδυασμού “Μαγνησία 2025” με αιχμές κατά της διοίκησης  του Επιμελητηρίου

Παρουσίαση συνδυασμού “Μαγνησία 2025” με αιχμές κατά της διοίκησης του Επιμελητηρίου

Τον συνδυασμό «Μαγνησία 2025» παρουσίασε σε  σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της  ΟΕΒΕΜ και υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τρ. Πλαστάρας , αφήνοντας σοβαρές αιχμές κατά του νυν προέδρου Αρ. Μπασδάνη και της διοίκησης για κακοδιαχείριση, μη αξιοποίηση  χρηματοδοτικών κονδυλίων,  μη στήριξη των επαγγελματιών, καθώς και για  υπόγειες διαδρομές με τα ΜΜΕ .

Παρόντες στο πάνελ  και υποστηρικτές του συνδυασμού ήταν η Ελένη  Δοδούδη (μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου) Γ. Μπαρμπάκος (ΣΜ), Γιάννης Φόβος μέλος της Ομοσπονδίας, Τρύφωνας Πλαστάρας, Ευ. Λαλίτσας (αρόεδρος στην Ομοσπονδία και ΣΜ), Παν. Λιαδέλης μπασκετμπολίστας, Αθ. Πελεκούδας (από διοίκηση μετάλλου), Γεώργιος  Γκάλιος (από σύλλογο αγγειοπλαστών Μαγνησίας, ενώ  τη  στήριξή του  εξέφρασε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο  αρόεδρος στη Ομοσπονδία Ξενοδόχων Κ. Λεβέντης.

Παρών ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Βόλου Αθ. Σταυρίδης, που αποτέλεσε  τιμή, σύμφωνα με τον κ. Πλαστάρα, η παρουσία –στήριξή του.

Αρχικά ο εκπρόσωπος  Τύπου της ΟΕΒΕΜ  Γιάννης Φόβος έκανε λόγο για έναν συνδυασμό  που φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο για ανάπτυξη νομού αν έλθει στη διοίκηση, χωρίς δεσμεύσεις και πολιτική εξάρτηση, για την προάσπιση των συμφερόντων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα και κάλεσε όλους τους  επαγγελματίες να έλθετε μαζί μας στο όραμά μας σε ένα επιμελητήριο που θα συμβάλλει ανάπτυξη Νομού.

Στη  συνέχεια ο Τρύφωνας Πλαστάρας τόνισε: «πρώτη φορά που ξεκινάμε εγχείρημα, μία νέα γενιά μπροστά να αναλάβει  τις τύχες του Επιμελητηρίου. Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή και τεκμηριωμένη κίνηση. Όλο το διάστημα στην ΟΕΒΕΜ και σε επαφή  με εμπόρους κ.λπ. ένα είναι το ερώτημα: “τι κάνει το επιμελητήριο για μένα” γιατί το πληρώνω.

Ο ίδιος είπε πως υπάρχει πρόβλημα στην προσέγγιση νέων ατόμων σημειώνοντας: « Το υποχρέωσε νέους επαγγελματίες να έχουν μεγάλη απέχθεια προς το θεσμό. Εμείς, με τεκμηριωμένες απόψεις, κοστολογημένο οργανόγραμμα και καθαρές σχέσεις με την κοινωνία θα κάνουμε το να λειτουργεί σαν καθοριστικός παράγοντας κεντρικά και σε περιφερειακό επίπεδο.

Αναφερόμενος στο όνομα του συνδυασμού  «Μαγνησία 2025»  εξήγησε πως δεν είναι τυχαίο. «Είναι όραμα 8ετίας και καλούμε όσους θέλουν να δουλέψουν, γιατί τα φαινόμενα μη απαρτίας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και να αποφασίζουν άτομα χωρίς διαβούλευση και συζήτηση με άλλους φορείς, μένουν στο παρελθόν. Η νέα διοίκηση ανοίγει πόρτες του Επιμελητηρίου σε όλους. Φέρνει  την Ένωση ξενοδόχων, βιομήχανους, ομοσπονδίες, , την περιφέρεια, ανεξαρτήτως κομμάτων, την εκκλησία και τους φορείς και τις δομές της, γιατί μέσω του κινήματος πολιτών, καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε, έχουμε κατορθώσει και έχουμε κάνει μεγάλο συνασπισμό δυνάμεων.

Ο ίδιος  τόνισε την ανάγκη εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου  ώστε να φέρνει στην έδρα του βουλευτές σε τακτά χρονικά διαστήματα, τον περιφερειάρχη, τους δήμους της περιοχής, χωρίς κόμπλεξ και φόβο, τις ομοσπονδίες και όλους τους επαγγελματικούς φορείς.  «Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια γι' αυτό το παρελθόν το αφήνουμε στην άκρη. Υπάρχει ένας ικανός αριθμός επαγγελματοβιοτεχνών και εκπροσώπων τουρισμού που από αύριο μπορούν να θέσουν βάσεις και να γίνει το Επιμελητήριο κυρίαρχο. Δεν ξεχνάμε το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Με κινήσεις σοβαρές, με όλους μαζί και το σύνθημά μας, ‘εμείς μπορούμε” θα το κάνουμε πραγματικότητα. Με λυπεί το γεγονός ότι η Μαγνησία μας εκτίθεται από αποφάσεις του Επιμελητηρίου  Εξεπλάγην με την πρόταση για μείωση από 10 σε 4 έδρες στο τμήμα  μεταποίησης.

Θα συνεργαστούμε με καθαρούς όρους με ΜΜΕ. Από αρχή χρόνου θα ξέρουν όλα τα μέσα, τι έργο έχουμε να κάνουμε για την επόμενη χρονιά.

Όταν μιλάμε για μεταποίηση μιλάμε για βιομηχανίες όπως η ΕΒΟΛ, η ΑΓΕΤ, η ΜΕΤΚΑ, ο Λούλης, η χαλυβουργία και κανένας απερχόμενος δεν έχει το δικαίωμα να τους ορίσει  σε τέσσερις μόνο θέσεις στο Επιμελητήριο. Η οδηγία για τον ορισμό των εδρών ήταν : εκτός από τον αριθμό των μελών, τι συνεισφορά έχουν στην τοπική κοινωνία και τι προστιθέμενη αξία προσδίδουν. Πιστεύει κανένας σας ότι 4 έδρες αντιπροσώπευαν την μεταποίηση; Με μας μόλις ανακοινώθηκε αυτή η πρόταση, τοποθετηθήκαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει.

Επίσης κατηγόρησε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου λέγοντας ότι από 3/8/2017 έχει έλθει επιστολή από υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης που αναφέρει: «επισημαίνεται ότι τα Δ.Σ. και Δ. επιτροπές επιμελητηρίων μέχρι εκλογή νέων οργάνων διοίκησης θα διενεργούν μόνο πράξεις διαχείρισης και προετοιμασίες εκλογών».

Διερωτώμαι οι ενέργειες μετά τις 3/8 είναι νόμιμες; Εμείς ως νέα διοίκηση θα τις μελετήσουμε και τα χρήματα θα επιστραφούν αν δεν έχει ακολουθηθεί  η σωστή διαδικασία.

Ο Τρύφων Πλαστάρας  έστειλε κι ένα σαφέστατο μήνυμα στους  εργαζόμενους  στο επιμελητήριο τονίζοντας ότι πρέπει  να εργάζονται για να εξυπηρετήσουν επαγγελματίες κι εξήγησε: « Επειδή ήλθαν πληροφορίες ότι υπάρχουν από πρόσωπα εντός του Επιμελητηρίου τους καλώς να ασχοληθούν μόνο με τη δουλειά τους και τίποτα παραπάνω για να μην έχουμε πρόβλημα όταν έλθουμε στα πράγματα. Το επιμελητήριο είναι για συγκεκριμένες δουλειές και όχι για προεκλογική εκστρατεία.

Ακόμη  είπε ότι δεν αξιοποιήθηκαν πόροι από το ΕΣΠΑ για υποστήριξη κλάστερς, θερμοκοιτίδες επιχειρηματιών κ.λπ.)  και πρόσθεσε πως το Επιμελητήριο θα δουλέψει ως εργαλείο, γιατί τα τελευταία έξι χρόνια με τον απερχόμενο επικεφαλής το Επιμελητήριο είναι  πολύ χαμηλά, ενώ συμπλήρωσε πως αν γίνει Περιφερειακό το Επιμελητήριο τότε  η πρότασή μας θα είναι η έδρα να είναι ο Βόλος.

Ακόμη αναφέρθηκε  στις 17 μελέτες της ΟΕΒΕΜ και της ΓΕΣΕΒΕ λέγοντας: « Εμείς σαν Ομοσπονδία   πραγματοποιούμε έρευνες που ο κ. Μπασδάνης αρχικά τις λοιδόρησε ως μπουρδολογίες. Στη συνέχεια ήλθε και τις ενίσχυσε οικονομικά. Βγάζουν την Ομοσπονδία και τη Μαγνησία σε πανελλαδικό επίπεδο. Για να μιλάμε οικονομικά πρέπει και να τα καταλαβαίνουμε»

Ο ίδιος έκανε έκκληση σε επαγγελματίες να συμμετέχουν  χωρίς αγκυλώσεις ώστε να δουλέψουμε για το επιμελητήριο, με ενδιαφέρον και μετά τις εκλογές και  με ξεκάθαρους όρους για τα ΜΜΕ.

Επιπλέον κατήγγειλε την παρούσα διοίκηση  για σύναψη συμβάσεων με απευθείας ανάθεση για συμμετοχή εκπροσώπων του Επιμελητηρίου σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Επιπλέον είπε πως  με το που θα κατατεθεί ο συνδυασμός θα υποβάλλει την παραίτησή του από πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ , ενώ για την παρουσία του αντιδημάρχου Θαν. Σταυρίδη σημείωσε: « Είναι τιμή  μας και καμάρι μας να μας στηρίξει ο δήμος  και όλες οι παρατάξεις. Εμείς θέλουμε να ανοίξουμε πλατύ συνασπισμό δυνάμεων επαγγελματιών χωρίς εξαρτήσεις. Μακάρι ο Θ. Σταυρίδης να είναι στον συνδυασμό όπως και από άλλες μειοψηφίες. Είναι ένας συνδυασμός που θα ενώσει και δεν θα διχάσει.

Τέλος, σχολιάζοντας  την του Γιάννη Γρηγορίου είπε πως είναι αξιόλογο άτομο με αρκετά μεγάλη συνδικαλιστική εμπειρία και πρόσθεσε: «Οι πράξεις του καθενός τον χαρακτηρίζουν. Δεν σχολιάζω κανενός ενέργειας. Στο τέλος θα είναι μαζί μας, θα δείτε.»

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση