Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παρολίγο διπλοπληρωμή στο Κοιμητήριο
Παρολίγο διπλοπληρωμή στο Κοιμητήριο

Παρολίγο διπλοπληρωμή στο Κοιμητήριο

Μεγάλο θέμα προέκυψε κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , όταν η πρόεδρος της Επιτροπής Μίνα  Καλογήρου αποκάλυψε πως κόπηκαν διπλά τιμολόγια για την  αποζημίωση τεσσάρων ιδιοκτήτων ακινήτων που είχαν δώσει οικόπεδα  για επέκταση του «Κούκου».

Ο διευθυντής του Συνδέσμου Κοιμητηρίου Χρ. Τσιλιός που ήταν παρών στη συνεδρίαση δέχθηκε τα πυρά όλων των συμβούλων και κυρίως του Δήμαρχου που κάποια στιγμή βρέθηκε στην αίθουσα.

Η κα Καλογήρου απευθυνόμενη  στον κ.  Τσιλιό ρώτησε αν έκανε έρευνα και ζητά να αποζημιωθούν πέντε ιδιοκτήτες  και αν οφείλει το , ενώ επισήμανε πως  βρήκε  χρηματικά ενττα πληρωμής το  2010.

«Τα πήραν τα χρήματα, όπως και ο » είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο κ. Τσιλιός ανέφερε  ότι βγήκαν οι   απαλλοτρίωσης και πως  πληρώθηκε ένα μέρος το 2007  και μένει το υπόλοιπο, ενώ τόνισε πως δεν γνωρίζει  αν πληρώθηκαν ποσά το 2010.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ.  Μιτζηκός  συνεχάρη την κα Καλογήρου  και επισήμανε πως αν έκαναν νέο  αίτημα οι και ο   τους είναι ποινικό αμα, ενώ επέκρινε την Υπηρεσία για  παράλειψη.

Μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Ν. Στόϊκος ζήτησαν να γίνει ΕΔΕ.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας είπε πως  αν συμβαίνει αυτό είναι μεγάλη η συμβολή της Προέδρου και μεγάλες οι  ευθύνες άλλων και πρόσθεσε: « Πιθανώς να οφείλεται στο αλαλούμ που υπάρχει στον  Δήμο. Πριν δημιουργηθούν εντυπώσεις , να διερευνηθεί το θέμα. Ο προϊστάμενος ανέλαβε πριν λίγο καιρό στο .

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος σημείωσε πως  δεν υπάρχει  σαφής  απάντηση αν υπάρχει υπόλοιπο ή  όχι και ζήτησε να αναβληθεί το θέμα για να διερευνηθεί.

Τη στιγμή εκείνη εισήρθε στην αίθουσα ο Δήμαρχος  Αχ. Μπέος, ο οποίος αφού ευχήθηκε για το Πάσχα επιτέθηκε φραστικά στον Κ. Τσιλιό λέγοντας: « κόβουν διπλά τιμολόγια για να εκθέτουν τη δημοτική αρχή. Κάντε αναφορά στον εισαγγελέα, οι κοπρίτες».

Να σημειωθεί  ότι το συνολικό αποζημίωσης ήταν αρχικά 320.00 εκ των οποίων πληρώθηκαν τα 273.000 και υπολείπεται να δοθούν 49.881ευρώ , μετά από αίτημα των ιδιοκτητών, ενώ τη συγκεκριμένη επίμαχη εισήγηση υπογράφουν εκτός από τον κ. Τσιλιό, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κοιμητηρίου Ι. Πολυμενίδης και ο Αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Γ. Σουϊπας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση