Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Παραίτηση Σακελλαρίδη κατ’ εντολήν Τσίπρα, ρήξη Καμμένου με Νικολόπουλο
Παραίτηση Σακελλαρίδη κατ’ εντολήν Τσίπρα, ρήξη Καμμένου με Νικολόπουλο

Παραίτηση Σακελλαρίδη κατ’ εντολήν Τσίπρα, ρήξη Καμμένου με Νικολόπουλο

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε ο , μετά τις πληροφορίες ότι προτίθεται να μην παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, στέλοντας μήνυμα προς όλους τους επίδοξους διαφωνούντες του κυβερνώντος κόμματος.

Παράλληλα, ο αρχηγός των ΑΕΛ, Π. , ζήτησε από τον ίκο Νικολόπουλο ή να υπερψηφίσει τα προαπαιτούμενα ή να παραδώσει την έδρα του, με τον τελευταίο να επιμένει στο «όχι», δρομολογώντας διαδικασίες ρήξης με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ στην οποία συμμετείχε.

“Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους Ανεξάρτητους Ελληνες γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του…” αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Καμμένου.

Νικολόπουλος: Καταψηφίζω

Με σκληρή γλώσσα και αποσπάσματα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Καμμένου για πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας απάντησε ο βουλευτής Αχαϊας. «Δεν πρόκειται να ψηφίσω, γα να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό! Όσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο Ελληνικός Λαός το γνωρίζει πολύ καλά» σημειώνει, αρνούμενος να παραδώσει την έδρα του: «Την έδρα τη δίνουν και την αφαιρούν μόνον οι πολίτες. Άλλωστε έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος όταν έφυγε από τη και είχε δίκιο. Θα είχε και σήμερα δίκιο αν όντως είχαμε εκλεγεί με ατό το πρόγραμμα που φέρνει το τότε ναι, θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Όμως εμείς εκλεχτήκαμε υποσχόμενοι την προστασία ης πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδυνάτων και την μη επιβολή νέων φόρων. Αυτά δεν τα κάναμε …..».

Η παραίτηση Σακελλαρίδη

Η επιστολή παραίτησης του κ. Σακελλαρίδη γνωστοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης. Την θέση του κ. Σακελλαρίδη καταλαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στην επιστολή του κ. Σακελλαρίδη. «Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α' Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.
Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Σακελλαρίδη και του ζήτησε να παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ο λόγος που ζητήθηκε η παραίτηση ήταν το γεγονός ότι “τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία”.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το τελευταίο διάστημα ο κ. Σακελλαρίδης δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του για πολλά από τα μέτρα στα οποία έχει συμφωνήσει η , με αποτέλεσμα την παρέμβαση του κ. Τσίπρα. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο κ. Τσίπρας τόνισε στον κ. Σακελλαρίδη ότι εφ όσον ψήφισε υπέρ του Μνημονίου, θα πρέπει να ψηφίσει και όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα και ο πρώην υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να παραιτηθεί.

Ο κ. Σακελλαρίδης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών και διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης ς Τσίπρα από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2015.

Κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν χθες την αισιοδοξία τους ότι ακόμη και η δύσκολη συμφωνία για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας θα περάσει χωρίς απώλειες, χωρίς, ωστόσο, να κρύβουν τον προβληματισμό τους για την απουσία δεκάδων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. που συγκλήθηκε ακριβώς γι' αυτό το θέμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση