Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραίτηση Μεϊμαράκη, χρέη Προέδρου της ΝΔ ο Πλακιωτάκης
Παραίτηση Μεϊμαράκη, χρέη Προέδρου της ΝΔ ο Πλακιωτάκης

Παραίτηση Μεϊμαράκη, χρέη Προέδρου της ΝΔ ο Πλακιωτάκης

Την παραίτησή του από τη θέση του μεταβατικού Προέδρου της ανακοίνωσε ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος πάντως παραμένει στην κούρσα διαδοχής για το κόμμα της κεντροδεξιάς.

«Υπηρέτησα τις αρχές και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μία στο πρόσωπό μου και πολλές φορές χυδαία, επειδή έχει δημιουργηθεί και για να την αποκλιμακώσω, όρισα αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη… παραδίδω την έδρα μου (σ.σ. ως μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ) στον κ. Πλακιωτάκη και συνεχίζω την μου ως υποψήφιος πρόεδρος της » ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Πλακιωτάκης είχε προταθεί από τον Αντώνη Σαμαρά ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Μεϊμαράκης άφησε ανοικτό το εάν θα παραστεί ή όχι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (σ.σ. ήδη είναι γνωστό ότι δεν θα μετέχουν οι Κώστας και Αντώνης ) σχολιάζοντας ότι θα αποφασίσει «ανάλογα με το τι υπηρετεί την ενότητα του κόμματος».

«Αυτό το κάνω για την ενότητα του κόμματος, δεν υπάρχει θέμα διάσπασης του κόμματος» . Νωρίς το μεσημέρι, ο κ. Μεϊμαράκης ειχε ορίσει ως αντιπρόεδρο του κόμματος τον κ. Πλακιωτάκη προκειμένου να τον διαδεχθεί ως μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος μέχρι και τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

Εφόσον ο κ. Μεϊμαράκης δεν όριζε αντιπρόεδρο τότε, βάσει του καταστατικού του κόμματος, τη θέση του Προεδρεύοντος θα αναλάμβανε ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ανδ. Παπαμιμίκος.

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε δηλώσει από τα μεσάνυχτα χθες (Star) ότι παραιτείται εξαιτίας διαρροής από το του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ότι μετά το φιάσκο της Κυριακής δεν θα έπρεπε να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης προσέθεσε ότι εάν υπάρξει δημόσια δήλωση του κ. Σαμαρά ή έστω μεταξύ τους επικοινωνία (σ.σ. μάλιστα κάλεσε τον κ. Αδ. Γεωργιάδη που βγήκε στην ίδια εκπομπή να «πάρει τηλέφωνο το Σαμαρά») στην οποία θα διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί την παραίτησή του, ο ίδιος θα παραμείνει στην ηγεσία.

Συνεργάτες, πάντως, του πρώην Πρωθυπουργού διευκρίνιζαν, ήδη από τη Δευτέρα, ότι τέτοια δήλωση δεν υπήρξε από πλευράς του κ. Σαμαρά και έκαναν λόγο για σενάρια εφημερίδων. Προφανώς, δε, δεν έκριναν σκόπιμο να υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία με την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση