Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου με άσκηση διώξεων για τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου
Παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου με άσκηση διώξεων για τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου με άσκηση διώξεων για τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για δύο κακουργήματα και δύο αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, για τα που έγιναν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στο Βόλο, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο 10 ετών από το θάνατο Γρηγορόπουλου, άσκησε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.

Συγκεκριμένα η δίωξη αφορά την κατηγορία της ές από πρόθεση, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για και κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα, σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον για εμπρησμό εκ προθέσεως, από τον οποίο ήταν δυνατό να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, και κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα, επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ακόμα ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, υπό την ειδικότερη έκφανση φθοράς πραγμάτων που χρησιμοποιούνται για το κοινό όφελος, σε βαθμό πλημμελήματος, και για διατάραξη κοινής ειρήνης, πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία μεταβιβάζεται στον ανακριτή που θα διεξάγει την κύρια ανάκριση, και θα κληθούν να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι με τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου, αστυνομικοί, αλλά και οι δύο συλληφθέντες για τα .

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία εκείνο το βράδυ είχε προχωρήσει στην προσαγωγή 25 ατόμων, για συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια που έλα χώρα στην περιοχή γύρω από το παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τους περίπου 150 συμμετέχοντες να εκσφενδονίζουν προς τις αστυνομικές δυνάμεις, πάνω από 50 βόμβες μολότοφ.

Το “μενού” κατά των δυνάμεων καταστολής περιλάμε πέτρες, κομα τσιμέντου, μάρμαρα, ξύλα, ακόμα και μαντεμένια της ΔΕΥΑΜΒ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με τη ρίψη χημικών.

Ο που είχε προσαχθεί στον Άγιο Νικόλαο και στη συνέχεια συνελήφθη, οδηγήθηκε κατόπιν στο κατηγορούμενος για εμπρησμό, τιμωρήθηκε με συνολική ποινή φυλάκισης 26 μηνών με τριετή αναστολή.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση