Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παρέμβαση Μπάιντεν υπέρ Ελλάδας: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία
Παρέμβαση Μπάιντεν υπέρ Ελλάδας: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία

Παρέμβαση Μπάιντεν υπέρ Ελλάδας: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ κάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ να πιέσει την προκειμένου να απόσχει από προκλητικές ενέργειες, ενώ ζήτησε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να ακυρώσει την απόφασή του για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Ο ανέφερε επίσης ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες του να εξουδετερωθούν οι εντάσεις μεταξύ ς και ς και ότι οι συμφωνίες για σύσταση ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποκλιμάκωσης και επανέναρξης των διπλωματικών συνομιλιών συνιστούν «βήματα προς την ορθή κατεύθυνση».

«Η κυβέρνηση Τραμπ πρέπει να πιέσει την Τουρκία να απόσχει από περαιτέρω προκλητικές ενέργειες στην περιοχή εναντίον της ς, συμπεριλαμομένων των απειλών για χρήση βίας, και να δημιουργήσει χώρο για την επιτυχία της διπλωματίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μπάιντεν.

«Καλώ επίσης», προσέθεσε «τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να ανατρέψει την πρόσφατη απόφασή του για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος και να επιστρέψει το μνημείο στην προτέρα κατάστασή του ως μουσείου, διαβεβαιώνοντας ίση για όλους, συμπεριλαμομένων των Ορθοδόξων πιστών».

Η παρέμβαση του Τζο Μπάιντεν έγινε μέσω αποκλειστικής δήλωσή του προς τον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση