Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Παρέμβαση Μ. Ντράγκι για τις συντάξεις
Παρέμβαση Μ. Ντράγκι για τις συντάξεις

Παρέμβαση Μ. Ντράγκι για τις συντάξεις

Μήνυμ ότι η ξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα και με αξιόπιστο τρόπο, έστειλε χθες ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μ. Ντράγκι. Παράλληλα, έθεσε τρία ζητήματα ως τα πλέον κρίσιμα για να κλείσει ο έλεγχος, και αυτά είναι το (με διαγενεακή παραπέμποντας σε μέτρα για τους σημερινούς συνταξιούχους), οι στη φορολογία εισοδήματος και η εφαρμογή της συμφωνίας για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Μετά το – παρέμβαση του διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Π. Τόμσεν, χθες υπήρξαν τοποθετήσεις για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις τόσο από την πλευρά της Κομισιόν όσο και από τον κ. Ντράγκι. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μ. Σχοινάς δήλωσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε να επιτευχθεί γρήγορη ολοκλήρωση της ς», αλλά πρόσθεσε ότι «αυτό όμως δεν εξαρτάται μόνο από μας», παραπέμποντας ουσιαστικά τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στο ΔΝΤ, καθώς είναι γνωστό ότι η Κομισιόν δεν συντάσσεται πλήρως με τη σκληρή γραμμή του Ταμείου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «εποικοδομητικές» τις συζητήσεις που έγιναν στην τις προηγούμενες ημέρες και πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εντατική εργασία σε τεχνικό επίπεδο με στόχο να επιστρέψουν το «συντομότερο δυνατό» οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν χθες ότι είναι πιθανό οι επικεφαλής των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και να ξεκινήσουν οι επαφές με την κυβέρνηση από τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο. Επίσης, από την πλευρά των θεσμών ανέφεραν ότι είναι πράγματι πιθανό να επιστρέψουν οι επικεφαλής του κουαρτέτου την επόμενη εβδομάδα στην , αλλά δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία. Μάλιστα, σημείωναν ότι ενδεχομένως από Δευτέρα να καταφθάσουν τα τεχνικά κλιμάκια και να ακολουθήσουν ύστερα από λίγες ημέρες και οι επικεφαλής.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση