Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Παρέμβαση Κολυνδρίνη προς Λαφαζάνη για επίσπευση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου
Παρέμβαση Κολυνδρίνη προς Λαφαζάνη για επίσπευση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Παρέμβαση Κολυνδρίνη προς Λαφαζάνη για επίσπευση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Συνάντηση είχε σήμερα στις 15-05-2015 η Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης της Α’ ΒΙΠΕ Ιωάννα Κιντά, πρόεδρο του φορέα, και τους Γ. Χαριάτη και Κων. Βούλγαρη, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας της Α’ ΒΙΠΕ .

Πιο συγκεκριμένα, η ενημερώθηκε από τους υπευθύνους του φορέα για θέματα που αφορούν στην λειτουργία της ΒΙΠΕ, και κυρίως για:

• την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησής της, χωρίς την έγκριση της οποίας ο δεν μπορεί να αναλάβει τη διαχείρισή της,

• την προβληματική πρόσβαση στο διαδίκτυο,

• την πλημμελή φύλαξη μιας και η ύπαρξη πέντε εισόδων καθίστα αδύνατο τον έλεγχό της

• και την γενικότερη εγκατάλειψης που παρουσιάζει.

Όπως πληροφορήθηκε η αντιπεριφερειάρχης, αν και ο έχει συσταθεί ήδη από το 2008 με τη συμμετοχή 42 εταιρειών που δραστηριοποιούνται εντός της Α’ ΒΙΠΕ και οι οποίες έχουν καταβάλει το μετοχικό μερίδιό τους, δεν μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση της ΒΙΠΕ καθότι εκκρεμεί η Απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, ο φάκελος της οποίας έχει κατατεθεί στο πρώην Υπουργείο ΠΕΚΑ από το 2013 και για τον οποίο έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά το .

Η κα Κολυνδρίνη τόνισε ότι η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση κάθε διοικητικής πράξης που απαιτείται κατά περίπτωση για την πραγματοποίηση ή λειτουργία των έργων ή των δραστηριοτήτων εντός της ΒΙΠΕ, αλλά και κατευθυντήριο οδηγό για τις βιομηχανίες και τις αρμόδιες Αρχές για την εφαρμογή των νομοθετικών και άλλων κανονιστικών απαιτήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Απέστειλε δε ήδη επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Λαφαζάνη για την επίσπευση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης και πρότεινε την τροποποίηση του καταστατικού του νέου φορέα ώστε να συμμετέχει κι εκπρόσωπος της Περιφέρειας.

Η αντιπεριφερειάρχης σχετικά: «Η γρήγορη μεταβίβαση της διαχείρισης στο νέο φορέα θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία της και ιδίως στη συντήρηση, λειτουργία και αξιοποίηση των κοινόχρηστων και κοινόκτητων χώρων και οικοδομημάτων, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω βελτίωση της υποδομής της ΒΙΠΕ και στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και πρωτοβουλιών. Ως προς την διαχείριση δε του περιβάλλοντος της περιοχής μας, η προστασία αυτού κι επακόλουθα της υγείας του πολίτη παραμένει υψηλά στις προτεραιότητές μας, με τις Υπηρεσίες των ΠΕΜΣ να μεριμνούν για την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση