Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παρέμβαση Καραμανλή: Η Τουρκία μετατρέπεται σε κράτος – ταραξία
Παρέμβαση Καραμανλή: Η Τουρκία μετατρέπεται σε κράτος – ταραξία

Παρέμβαση Καραμανλή: Η Τουρκία μετατρέπεται σε κράτος – ταραξία

Τη διαρκή διολίσθηση της Τουρκίας σε ρόλο κράτους – ταραξία (rogue state) στην ευρύτερη περιοχή ανέδειξε με ομιλία του στην 35η επέτειο του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοοικονομικών στο Λονδίνο, ο πρώην Κώστας Καραμανλής.

«Η δείχνει ότι γίνεται σταθερά μια αναθεωρητική χώρα, ένας πιθανός ταραξίας στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος υποστήριξε ότι η μονομερής στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη Συρία θα υπονομεύσει περαιτέρω τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής και θα θέσει σε κίνδυνο την επιτευχθείσα πρόοδο για την ήττα του ISIS.

«Σε συνδυασμό με την επιθετική προσέγγισή της έναντι της Κύπρου, η δείχνει ότι γίνεται σταθερά μια αναθεωρητική χώρα, με άλλα λόγια ένας πιθανός ταραξίας στην ευρύτερη περιοχή. Η συμπεριφορά της στο ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτήν την αίσθηση», ανέφερε

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο πρώην σημείωσε ότι η χώρα πέρασε μια οδυνηρή εμπειρία που δοκίμασε τους πολίτες, επισημαίνοντας πάντως ότι «η νέα κυβέρνηση,  δείχνει την προθυμία να δράσει γρήγορα και τολμηρά, ιδιαίτερα ως προς τις και τη δημιουργία ενός φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος, προσφέροντας έτσι μια ρεαλιστική προοπτική ενός πιο αισιόδοξου μέλλοντος».

Ως προς το μεταναστευτικό, ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι «πρέπει να αναμένουμε ένταση τα επόμενα χρόνια καθώς, όπως είπε, πέρα από τους πολέμους ή άλλες κρίσεις που το επιδεινώνουν περιστασιακά, οι μαζικές ανθρώπων, σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος, δεν θα σταματήσουν. «Οι Ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως στο Νότο, βιώνουν μια ολοένα αυξανόμενη εισροή προσφύγων, καθώς και μεταναστών. Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ζήτημα μόνη της».

Τόνισε μάλιστα ότι η παροχή τροφίμων, στέγης, υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλειας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ξεπερνούν τις δυνατότητες ορισμένων χωρών της ΕΕ, ιδίως της Ελλάδας και της Ιταλίας και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων με στόχο την πιο ισόρροπη κατανομή βαρών για τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση