Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παρέμβαση Εισαγγελέα για υπεξαίρεση(;) στο Ορφανοτροφείο Βόλου
Παρέμβαση Εισαγγελέα για υπεξαίρεση(;) στο Ορφανοτροφείο Βόλου

Παρέμβαση Εισαγγελέα για υπεξαίρεση(;) στο Ορφανοτροφείο Βόλου

Στην Εισαγγελία του Βόλου προσέφυγαν σήμερα τα μέλη του ΔΣ της προηγούμενης διοίκησης στο ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ Ιωάννης Γιαννακός, ταμίας και Νικόλαος Τσακίρης, γ. γραμματέας κι ενημέρωσαν εγγρά, για τα τεκταινόμενα στο Βόλου, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του, προκειμένου να γίνει εκκαθάριση σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο, όπως το Ίδρυμα, που φιλοξενεί παιδιά.

Όπως τόνισαν «Σε κάθε περίπτωση θα υπερασπισθούμε την εντιμότητά μας, τόσο τη δική μας, όσο και του Ιδρύματος. Επιτέλους, πρέπει να έρθει η κάθαρση στο Ίδρυμα και ο/η υπεξαιρέσαντας να μην μένει «κρυμμένος» και προστατευμένος πίσω από την ανωνυμία.

Αφορμή για τα παραπάνω στάθηκε η δημοσίευση την 1/6/, στις τοπικές εφημερίδες, δήλωσης του προέδρου του ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, Αγραφιώτη Άγγελου, ότι μέλος του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ, στη διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης, επί προεδρίας της κ. Ιωάννου Σοφίας, στο διάστημα 2015 ως το Φεβρουάριο του , υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, από δωρεές συνανθρώπων , στα παιδιά του Ιδρύματος, αλλά τα επέστρεψε, μετά από έλεγχο που διενήργησε ο σημερινός πρόεδρος, Άγγελος.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω συμμετείχαν στο πενταμελές Δ.Σ. στη διοίκηση του Ιδρύματος, από το οποίο, τρία μέλη ήταν εκλεγμένα από τη Φιλόπτωχο Αδελφότης Βόλου (Φ.Α.Β.) και, δύο μέλη, εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου, κατά το χρονικό διάστημα 11/2014 έως 2/2016, θεωρώντας επιτακτική ανάγκη να διευκρινίσουν ότι οι παρακάτω υπογράφοντες, ουδέποτε προβήκαν σε ενέργειες οικονομικές ή λειτουργικές, που με οποιονδήποτε τρόπο ζημίωσαν το Ίδρυμα.

Μάλιστα τονίζουν : «Υπηρετήσαμε το θεσμικό μας ρόλο με σύνεση, τιμιότητα και φιλανθρωπική συναίσθηση, όπως οφείλαμε.
Παρακαλέσαμε τον πρόεδρο, Αγραφιώτη Άγγελο, να δώσει διευκρινήσεις για το άτομο που υπεξαίρεσε, αλλά επέστρεψε τα χρήματα, για λόγους ς και έννομης τάξης.

Αν ο κ. Πρόεδρος δεν δύναται να το πράξει, να έδινε διευκρινήσεις η προηγούμενη Πρόεδρος, με σκοπό την προστασία των υπολήψεων μας, αλλά και του κύρους του Δ.Σ. στο οποίο προήδρευσε. Απευθυνθήκαμε με επιστολή στη Φ.Α.Β. (Φιλόπτωχο Αδελφότητα Βόλου), προκειμένου να διαγράψει τον/την υπεξαιρεθέντα από μέλος της, όπως ορίζει το καταστατικό του «υ». Στείλαμε επιστολές στον Εκτελών Χρέη Δημάρχου, κ. Θάνο Θεοδώρου και στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Αναστάσιο Μπατζιάκα, ως εποπτεύουσα αρχή για το Ίδρυμα, στην Θεσσαλίας στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, καθώς και στην Αεριφερειάχρη Μαγνησίας, κα . Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις-απαντήσεις από ΚΑΝΕΝΑΝ, έως σήμερα.

Σήμερα, ενημερώσαμε εγγράφως την Εισαγγελία του Βόλου, για τα τεκταινόμενα στο Ορφανοτροφείο Βόλου, ζητώντας την ΆΜΕΣΗ παρέμβασή του, προκειμένου να γίνει εκκαθάριση σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο, όπως το Ίδρυμα, που φιλοξενεί παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση θα υπερασπισθούμε την εντιμότητά μας, τόσο τη δική μας, όσο και του Ιδρύματος. Επιτέλους, πρέπει να έρθει η ΚΑΘΑΡΣΗ στο Ίδρυμα και ο/η υπεξαιρέσαντας να μην μένει «κρυμμένος» και προστατευμένος πίσω από την ανωνυμία.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση