Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παρεμβάσεις για τη στήριξη και στεγανοποίηση της στέγης του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου
Παρεμβάσεις για τη στήριξη και στεγανοποίηση της στέγης του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου

Παρεμβάσεις για τη στήριξη και στεγανοποίηση της στέγης του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου

Παρεμβάσεις για τη στήριξη και στεγανοποίηση της στέγης του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου θα ξεκινήσουν σύντομα, μετά τη σημερινή υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, ύψους 400.000 ευρώ μεταξύ της Μητροπόλεως Δημητριάδος και της ς Θεσσαλίας, ενώ στην πορεία θα δοθούν άλλα τόσα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ς για μια συνολική παρέμβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ναός  που έχει να συντηρηθεί ουσιαστικά από το 1934 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του.

Ο Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος επισήμανε ότι ζημιές έχει υποστεί κυρίως ο τρούλος αλλά και σημεία της δομής του ναού που δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν οικονομικά από την ίδια την Μητρόπολη και πρόσθεσε: «Ο ναός είναι ένα σύμβολο της πόλης μας και θέλω να ευχαριστήσω  την Περιφέρεια, γιατί χάρις σε αυτή την σύμβαση σύντομα θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την πρώτη φάση των εργασιών ύψους 400.000 ευρώ και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα έργα».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός τόνισε ότι κρίθηκε απαραίτητη η χρηματοδότηση και είναι απορίας άξιο που δεν είχε χρηματοδοτηθεί τόσα χρόνια με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Σεβόμενοι τους συμ Χριστιανούς που χρησιμοποιούν το ναό και με αγάπη προς τον κ. Ιγνάτιο και τους κληρικούς πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε τη συντήρηση του ναού. Το έργο εντάχθηκε με 400.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.  Αρχικά το ποσό που μας ζήτησαν ήταν μικρό αλλά τελικά όταν έγινε η μελέτη αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν πολλές εργασίες που έπρεπε να γίνουν. Ο ναός πρέπει να συντηρηθεί, είναι πολύ βασικό. Το πότε θα ξεκινήσει θα εξαρτηθεί από τις διαδικασίες, όπως ωριμότητα μελετών, τεύχη δημοπράτησης και φυσικά η μεγάλη γραφειοκρατία κ.λπ. Το θέμα είναι ότι  έχουν δεσμευτεί οι πιστώσεις».

Τέλος ο  ιερέας του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Χαρίλαος Παπαγεωργίου  ανέφερε ότι οι εργασίες αφορούν κυρίως στη στερέωση της στέγης του ναού, η οποία είναι όπως ακριβώς χτίστηκε το 1934 και  δεν έχει δεχθεί καμία συντήρηση. «Δεν υπάρχουν μονώσεις και επιπλέον το κτίριο γηράσκει και από δω και πέρα η φθορά είναι  μεγάλη. Θέλουμε να την προλάβουμε. Όλα γίνονται στην κατάλληλη στιγμή. Με τις παρεμβάσεις αυτές θα εξασφαλίσουμε και την ποιότητα των εξωτερικών μερών του ναού αλλά κυρίως θα γίνει στεγανοποίηση για να προστατεύσει το εσωτερικό και τις αγιογραφίες. Πρόκειται για ένα έργο προπομπό του συνολικού που έχει να κάνει με την πλήρη ουσιαστική αναστήλωση του ναού και φυσικά τη βελτίωση των υποδομών για την παροχή του κοινωνικού του έργου».

Επιπλέον εντάχθηκε στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το έργο της συντήρησης το Οικοτροφείου της Μητρόπολης Δημητριάδος με αρχικό προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Ο Κ. Αγοραστός είπε ότι «εμείς αναλαμβάνουμε ευθύνες και κάνουμε έργα, πέραν των ευθυνών μας». Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την κατασκευή και ολοκλήρωση του δρόμου που οδηγεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μ.Δ. στα Μελισσάτικα που δεν έγινε για πολλά χρόνια.

Μελέτη του κυκλικού κόμβου στη Μπουρμπουλήθρα

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου αναμένεται να παραλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη μελέτη του κυκλικού κόμβου στη Μπουρμπουλήθρα για να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ενώ επέκρινε το υπουργείο που αργοπορεί να παραδώσει ολόκληρη τη μελέτη της σύνδεσης της Μπουρμπουλήθρας με την οδό Λαρίσης για την ολοκλήρωση από τα Δυτικά του Περιφερειακού του Βόλου.

Υπενθύμισε ότι τη μελέτη χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εμείς πληρώνουμε και λογαριασμό δεν μας δίνουν πότε θα ολοκληρωθεί και τα χρόνια περνούν. Τώρα μας είπαν ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019. Τουλάχιστον τους πείσαμε στη Μπουρμπουλήθρα να γίνει ο κυκλικός κόμβος στην είσοδο του λιμανιού και μας το στέλνουν για να το δημοπρατήσουμε για να γίνει το έργο».

Επιπλέον ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι σε συνάντηση με τη διοίκηση του  Οργανισμού Λιμένος Βόλου, η Περιφέρεια συμφώνησε για την χρηματοδότηση της αγοράς ενός γερανού και ενός παλετοφόρου οχήματος αλλά και στην ανακατασκευή μίας αποθήκης που θα γίνει χώρος συνάθροισης και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τα σχέδια της ανακατασκευής εκπονεί η εταιρεία του Κ. Αδαμάκη και σύντομα θα εκδοθούν και οι οικοδομικές άδειες. Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι υπήρξε χαρακτηριστική καθυστέρηση στην ωρίμανση των εν λόγω έργων καθώς η κυβέρνηση δεν γνωστοποιούσε εδώ και δύο χρόνια το ποσοστό της κρατικής συμμετοχής σε αυτές τις επενδύσεις, με «το χαμό που γίνεται στα λιμάνια. Υπάρχουν 3,5 εκ. ευρώ αδιάθετα για έργα στο λιμάνι του Βόλου και στο λιμάνι της Σκιάθου και τίποτα δεν προχωρούσε έως ότου ανακοινώσουν το ποσοστό της κρατικής συμμετοχής».

 

Πρόγραμμα ύψους 50 εκ. για τις Β. Σποράδες

Ακόμη, ο  Κ. Αγοραστός ανακοίνωσε  ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Σκιάθο όπου θα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα ύψους 50 εκ. ευρώ για τα νησιά.

Σήμερα  υπέγραψε τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ολοκλήρωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλοννήσου συνολικού ύψους 410.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 150.000 ευρώ αφορούν το κόστος των απαραίτητων οργάνων.

Στη συντήρηση της Ε.Ο Βόλος – Αγχίαλος – Μικροθήβες προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επιπλέον υπέγραψε σύμβαση ύψους ενός εκ. ευρώ για τη συντήρηση του δρόμου Μικροθήβες-Ν. Αγχίαλος, 150.000 ευρώ για τον καθαρισμό ρεμάτων στο δήμο , 100.000 ευρώ για την αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης και 35.000 ευρώ συμπλήρωμα στην εργολαβία πεζοδρόμησης του περιφερειακού δρόμου της Σκιάθου.

dav

Τέλος ανακοίνωσε  ότι σύντομα θα υπογραφεί ύψους 250.000 ευρώ για τη συντήρηση του γηπέδου του Ν.Π.Σ. Βόλου και άλλη μία προγραμματική του ιδίου ύψους για τη συντήρηση του ΕΑΚ του Βόλου, που έχει έδρα ο Ολυμπιακός Βόλου.

Κ. Αγοραστός: “Ιδιαίτερη τιμή η παρουσία Κ. Μητσοτάκη”
Τέλος, την ανάγκη οι παρατάξεις να δούν  με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις αυτοδιοικητικές , τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, με αφορμή την εκδήλωση της Κυριακής στο Valis στην Αγριά, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη.
Ο κ. Αγοραστός, τόνισε ότι ο “Η Συμμαχία υπέρ των πολιτών” είναι μια μεγάλη παράταξη που ξεκινά από την προοδευτική αριστερά, διανύει το προοδευτικό κέντρο και καταλήγει στην προοδευτική δεξιά και πρόσθεσε:  “Δείξαμε με πορεία, με έργο και σχέδιο ότι δεν έχουμε διαχωριστικές γραμμές, δεν κάνουμε διακρίσεις, ξέρουμε να συνεργαζόμαστε, ξέρουμε να είμαστε υπερκομματικά πατριώτες κι είμαστε εκείνη η Περιφερειακή Αρχή που έχει βάλει βαθιά αποτύπωμα σε Ελλάδα κι Ευρώπη κι έχει διαδραματίσει αποφάσεις καίριες ειδικά για τη χώρα”.
Ο Κ. Αγοραστός, χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή όταν έρχεται ένας αρχηγός για να δώσει στήριξη και συμπλήρωσε: “Στηρίξεις έχουν δοθεί από την Αθήνα, τηλεφωνικά, τηλεγραφικά, τηλεοπτικά. Είναι μεγάλη τιμή γιατί μου δίνει δύναμη. Εμείς θα είμαστε σε μια γιορτή της δημοκρατικής αυτοδιοίκησης που ξέρει να κάνει δημιουργικές ανατροπές,  που ξέρει να φτάνει στο . Είναι μεγάλη τιμή, γιατί όταν έρχεται ο αρχηγός κόμματος και πιθανός πρωθυπουργός και διά στόματός του είναι σημαντικό να παίρνει τον παλμό και να έχει εικόνα και ήχο πραγματικότητας και να δίνει στήριξη μετά λόγου γνώσεως”.
Κλείνοντας είπε  ότι “Εμείς από την αρχή είχαμε καλέσει όλες τις προοδευτικές παρατάξεις και τα κόμματα να δούν  με ψυχραιμία και νηφαλιότητας τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να κάνουν αξιολογήσεις με σοβαρότητα. Να επιλέξουν αυτούς που πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι όχι με κομματικά γυαλιά, αλλά με αυτοδιοικητικά γυαλιά. Αυτοδιοίκηση είναι ο άνθρωπος. Μέσα από την αυτοδιοιίκηση διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων. Να πάρουν τον παλμό της ς και να κάνουν αξιολόγηση στήριξης κι όχι στήριξη για τη στήριξη”.

Στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Κ. Αγοραστός

Στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum IV) θα συμμετάσχει ως ομιλητής ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου και ώρα 16.40 (Delphi Amalia Hotel).

Ο κ. Κ. Αγοραστός θα μετάσχει στη συζήτηση με θέμα: «Local and Regional Governance and EU Structural Funds» (Τοπική και Περιφερειακή Διακυβέρνηση ένα Δομικό Κεφάλαιο της E.E.)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση