Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Παρελθόν η εταιρεία “Small Planet” από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου
Παρελθόν η εταιρεία “Small Planet” από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

Παρελθόν η εταιρεία “Small Planet” από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

Παρελθόν αποτελεί η εταιρεία “Small Planet” από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου η βρετανική εταιρεία “Small Planet”, με αποτέλεσμα το 2016 να μειωθούν κατά δύο οι εβδομαδιαίες πτήσεις τσάρτερς που φέτος κατέγραψαν 80%.

Αυτό επισημάνθηκε σήμερα το απόγευμα στη διευρυμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου, όπου παρουσιάστηκε το Σχέδιο Προβολής του Δήμου για το 2016, καθώς και ότι η ενίσχυση του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη , ενώ η αξιοποίησή του επιχειρείται πλέον μέσα από έναν υπό σύσταση φορέα, στον οποίο θα συμμετέχει η πλειοψηφία των φορέων της ς ενώ έχουν γίνει κρούσεις με θετική ανταπόκριση στα Επιμελητήρια Εύβοιας και Πιερίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ζαφείρης που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τη σύσταση του φορέα, αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των , δεν πρόκειται να υπάρξει υψηλής ποιότητας τουρισμός στην περιοχή. Συγχρόνως όμως θα πρέπει να γίνουν και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα τουρισμού κ. Θεοδώρου επισήμανε ότι ο δήμος Βόλου έχει καταθέσει πρόταση και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη διενέργεια ενός διεθνούς διαγωνισμού για την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, με την προϋπόθεση ότι θα έχει εξασφαλιστεί ένα ποσό που θα μπορεί να δοθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναθεώρηση του master plan του λιμανιού για της κρουαζιέρας

Εν τω μεταξύ, τονίστηκε τόσο από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Ι. Πρίγκο, όσο και από τον αντιδήμαρχο για θέματα Τουρισμού Θ. Θεοδώρουότι το λιμάνι του Βόλου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 75 κρουαζιερόπλοια το χρόνο, ενώ δεν θα πρέπει να υπολογίζει ο Βόλος να γίνει προορισμός κρουαζιέρας, αν δεν γίνει του master plan του λιμανιού.

Η κρουαζιέρα είναι ο δεύτερος πυλώνας μετά το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα για την αύξηση της τουριστικής κίνησης της Μαγνησίας, όμως προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει ελάχιστες κινήσεις, επισήμανε ο τουριστικός πράκτορας Άγγελος Πετεινάρης και πρόσθεσε: «Περίμενα πρόγραμμα βελτίωσης υποδομών λιμένα, πρόταση για την έξοδο από το λιμάνι των τουριστών κ.ά. που δεν άκουσα από τον πρόεδρο του ΟΛΒ» .

Ο κ. Πετεινάρης είπε ότι οι πράκτορες κρουαζιέρας έχουν κάνει πολύ καλές συμφωνίες και το 2016 θα προσεγγίσουν το λιμάνι περισσότερα κρουαζιερόπλοια και ζήτησε να γίνει ειδική ημερίδα για την κρουαζιέρα, κάτι που είχε δεσμευτεί ο δήμος ότι θα πράξει, αλλά δεν το έκανε.

Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι ο δήμος έκανε διαγράμμιση στα Παλιά για να οδηγούνται ευκολότερα οι στο κέντρο της πόλης, ότι θα αναρτήσει και χάρτες με διαδρομές που μπορούν να κάνουν στην πόλη, ενώ ανέφερε ότι περιμένει ακόμη από τον ΟΛΒ την πρόταση εξόδου των επιβατών από το λιμάνι.

Πρόταση για συνεργασία με το που έχει ήδη πραγματοποιήσει σχετική έρευνα για την προσέλκυση τουριστών κρουαζιέρας, έκανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης.

Το μέλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου ανέφερε ότι θα πρέπει να στηριχθεί η κρουαζιέρα και να διερευνηθεί αν το επιθυμεί και το κράτος για το λιμάνι του Βόλου. Επισήμανε όμως ότι βασικότερος στόχος είναι η του αεροδρομίου.

Ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Θεσσαλίας κ. Τριανταφύλλου επισήμανε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθούν τα προτα με το αεροδρόμιο αλλά και να επιτευχθεί παραμονή των επιβατών κρουαζιέρας στην πόλη. Βασικό στοιχείο σε αυτό αποτελεί η σωστή τους ξενάγηση ενώ πρότεινε πακέτα μονοήμερων εκδρομών και φυσικά με ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα της πόλης να είναι ανοιχτά, όταν το λιμάνι προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια. Τέλος ζήτησε ενημέρωση από το δήμο και τους φορείς για τις δράσεις τους για να τις προωθεί κεντρικά, γιατί όπως τόνισε, «ενημερώνομαι κυρίως από τον τύπο».

Στη συνεδρίαση δεν έλλειψε η λεκτική διαμάχη μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ. Θεοδώορου και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κ. Γαργάλα. Ο κ. Γαργάλας έκανε κάποιες παρατηρήσεις επί του προγράμματος που παρουσιάστηκε, όμως ο κ. Θεοδώρου του είπε ότι «μιλάτε στον αέρα, δεν είστε ενημερωμένος και ενώ σας ζητήθηκε δεν καταθέσατε ποτέ προτάσεις. Φυσικά δεν ξέρω αν πρέπει να επικαλεστώ την αδιαφορία της παράταξης που ανήκατε μέχρι πρόσφατα, γιατί τώρα είστε ανεξάρτητος».

Τέλος την ανάγκη να μπει ο Βόλος και το Πήλιο στην κεντρική ατζέντα αυτών που χαράσσουν την τουριστική πολιτική, επισήμανε ο κ. Παντελής, από το Ν. Πήλιο, τονίζοντας ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με το Δήμο Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση