Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Παρέλαβε ο ΟΛΒ τον νέο αυτοκινούμενο γερανό
Παρέλαβε ο ΟΛΒ τον νέο αυτοκινούμενο γερανό

Παρέλαβε ο ΟΛΒ τον νέο αυτοκινούμενο γερανό

Παραδόθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου από την κατασκευαστική εταιρεία στην Ιταλία, ο νέος αυτοκινούμενος γερανός, δαπάνης 2.980.000, με κατά 35% από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020 και το υπόλοιπο από ίδιους πόρους του ΟΛΒ.

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, επισκέφτηκε τον εμπορικό λιμένα Βόλου, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργικότητα του νέου γερανού.

Ο νέος αυτοκινούμενος γερανός έχει δυνατότητα λειτουργίας είτε μέσω κινητήρα είτε μέσω ηλεκτρικής σύνδεσης από εξωτερική παροχή.

Ο γερανός, ανυψωτικής ικανότητας 125 τόνων, είναι ο μεγαλύτερος σε δυναμικότητα γερανός που διαθέτει ο λιμένας Βόλου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γενικό φορτίο, ανελκύσεις-καθελκύσεις σκαφών με χρήση γάντζου, με την προσαρμογή της κατάλληλης αρπάγης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορευματοκιβώτια (Ε/Κ – container), αλλά και για χύδην φορτία και μπορεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερα σε πλάτος πλοία.

Ο νέος γερανός είναι απόλυτα λειτουργικός και σε συνδυασμό με το νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων τύπου REACH STACKER, που παραλήφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, εκσυγχρονίζεται ο παλαιωμένος μηχανολογικός και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΛΒ προς τους χρήστες.

Εκτός από τον περιφερειάρχη και από τα μέλη της παρούσας διοίκησης της ΟΛΒ .Ε., στον εμπορικό λιμένα παρευρέθηκαν οι πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΛΒ  Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, Παντελής Σκάγιαννης και Γιώργος Τοζίδης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη κι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανέφερε: «είναι μια πολύ καλή ημέρα, γιατί το λιμάνι εξοπλίζεται με αυτοκινούμενο γερανό-όχημα που θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερης, ασφαλέστερης και ποιοτικότερης φορτοεκφρότωσης και μεγαλύτερου  τονάζ, καθώς η περιοχή έχει εταιρείες μεταλλικών κατασκευών και σε συνδυασμό και με το άλλο το όχημα στοιβασίας αναβαθμίζεται κατά πολύ το λιμάνι. Συμβάλουμε με το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με 3,5 εκ. . Βέβαια θα μπορούσε να έχει 100% και να κάνουμε κι άλλες παρεμβάσεις, αλλά υπάρχει γραφειοκρατική διαδικασία με το ΤΑΙΠΕΔ. Είχαμε ζητήσει από την στιγμή που το λιμάνι του Βόλου δεν είναι μέσα στα που τα έχουν πάρει ιδιώτες, να τα πάρει η Περιφέρεια μαζί με τοπικούς για να μπορέσουμε να το αναβαθμίσουμε και μέσω του ΕΣΠΑ, θα είχαμε 100% . Εμείς εγκαθιδρύσαμε το ISPS σύστημα ασφάλειας για τα πλοία – κρουαζιέρες και για το λιμάνι και για την αναβάθμισή του. Το λιμάνι του Βόλου είναι προστιθέμενη αξία. Πύλη εισόδου κι εξόδου στη Θεσσαλία και με αυτή τη που είναι πολύ δημιουργική κι αποτελεσματική κάνουμε βήματα, αλλά θέλουμε μεγαλύτερη ευελιξία από το ΤΑΙΠΕΔ. Να αλλάξει η ταχύτητα της προμήθειας των μηχανημάτων κι έργων».

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια πολύ χαρούμενη ημέρα για το λιμάνι, καθώς έχουμε και τον γερανό μετά το πρώτο μηχάνημα στοιβασίας και κλείνει ένας κύκλος έργων, που διήρκησε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί και να αναβαθμίσει το λιμάνι του Βόλου. Είναι έργο τριών διοικήσεων και σήμερα έχουμε μαζί μας και τον κ. Σταυριδόπουλο και τον κ. Σκάγιαννη και τον κ. Τοζίδη. Έχουμε έναν γερανό που θα αναβαθμίσει το λιμάνι σε μεγάλο βαθμό και θα αυξήσει την πελατεία του. Ο γερανός είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας και θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και να προσελκύσουμε περισσότερους χρήστες. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθώς η Περιφέρεια διέθεσε το 35% για να μπορέσει ο ΟΛΒ με ίδιους πόρους σε καιρό κρίσης όταν ξεκίνησε το όραμα το , να ολοκληρωθεί το 2021 σε εποχή πανδημίας η αγορά των δύο μηχανημάτων και να αποπληρωθεί το υπόλοιπο ποσό από τα αποθεματικά του ΟΛΒ, για ένα έργο, που αποτελεί μεγάλη επένδυση για το λιμάνι σε αυτή την χρονική συγκυρία».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την χρηματοδότηση, καθώς και τις προηγούμενες διοικήσεις για τις ενέργειές τους και τόνισε: «Είναι ημέρα χαράς η σημερινή, καθώς είναι η πρώτη ουσιαστικά μεγάλη επένδυση στον μηχανολογικό εξοπλισμό του λιμένος, τον 21ο αιών μαζί με το μηχάνημα στοιβασίας που προμηθευτήκαμε τον Νοέμβριο.

Ο γερανός, είναι το μεγάλο μας «ατού». Είναι μεγαλύτερης ανυψωτικής ικανότητας κι έχει την δυνατότητα, να πάρει φορτία σε μεγαλύτερη απόσταση, καθώς λόγω της αυτοκίνησής του δεν είναι δεσμευμένος μόνο σε μία προβλήτα και σε ένα κρηπίδωμα. Το λιμάνι του Βόλου που είναι λιμάνι της Κ. Ελλάδος θα προσελκύσει περισσότερους χρήστες και θα επεκτείνει τις δυνατότητές του.

Ας μην ξεχνάμε ότι η πόλη του Βόλου έγινε εξαιτίας του λιμανιού κι όχι το λιμάνι εξαιτίας της πόλης. Πρέπει να το φροντίσουμε όλοι οι τοπικοί . Ευχαριστούμε και τις προηγούμενες διοικήσεις, που από το , ξεκίνησαν τις απαραίτητες ενέργειες για τα μηχανήματα και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, για την αγορά του μηχανήματος κι ελπίζουμε από την Περιφέρεια, να έχουμε κι άλλες τέτοιες χρηματοδοτήσεις για να αναπτυχθεί το λιμάνι μας που είναι το μοναδικό λιμάνι της Θεσσαλίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος, πρόσθεσε ότι υπήρχαν ανάγκες που δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τους άλλους γερανούς και πλέον ανοίγονται ορίζοντες στην ανάπτυξη του λιμένος Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας σε τροχαίο στην Άλλη Μεριά #τροχαίοατύχημα - https://t.co/ADCA9vz1Ob -

  • Αθανάσιος Λιούπης: Ιστορικής σπουδαιότητας η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες… - https://t.co/dymifnxedk -

  • Μουσική και Πολιτική: #Χατζιδάκις ο «απολιτίκ(;)» και ο αριστερός #Θεοδωράκης #Θεοδωράκης… - https://t.co/tGIfMuvQLF -

"Αλιεύοντας" την είδηση