Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παρατείνονται οι συμβάσεις εργαζομένων στο Δήμο Βόλου
Παρατείνονται οι συμβάσεις εργαζομένων στο Δήμο Βόλου

Παρατείνονται οι συμβάσεις εργαζομένων στο Δήμο Βόλου

Ενενήντα θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού και σύντομα θα γίνουν οι διαδικασίες πρόσληψης, το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα, σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στους 90 συμβασιούχους λέγοντας πως οι νέες συμβάσεις διάρκειας μέχρι 31-3-18 θα γίνουν αύριο κι εξήγησε ότι μέχρι τις 30/6 καλύφθηκαν οι υποχρεώσεις στους συμβασιούχους, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί λύση στην πληρωμή τους από 1 έως 7/7.

Νωρίτερα ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα στην καθαριότητα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους.

Στη συνέχεια εκπρόσωπος των συμβασιούχων ευχαρίστησε δημοτική αρχή που κράτησε τον λόγο της και το δημοτικό συμβούλιο .

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς ζήτησε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό με βάση τις ανάγκες κάθε δήμου. Ωστόσο είπε ότι όλα αυτά προσκρούουν στην επιτροπεία των μνημονίων και κατήγγειλε την λέγοντας ότι εφαρμόζει άλλες πρακτικές , ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.

Ακολούθως η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου είπε ότι δίνεται η ευκαιρία να εξακολουθήσουν να εργάζονται οι συμβασιούχοι και μέσω ΑΣΕΠ να γίνουν αορίστου χρόνου.

Η ίδια χαρακτήρισε θετικό που θα ενισχυθεί με προσωπικό ο Δήμος ( καθαριότητα, διοικητικά) και σημείωσε ότι με τις προσλήψεις θα ανανεωθεί και η ηλικιακή σύνθεση των υπαλλήλων. Τέλος τόνισε ότι η θα πρέπει να δίνει στους δήμους τη δυνατότητα να προσλάβουν όσους εργαζόμενους χρειάζονται.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός τόνισε γενικότερα ότι η παράταξή του ψηφίζει τα θετικά και ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση, ενώ ειδικότερα είπε πως ανοίγουν μόνιμες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και ικανοποιείται το αίτημα των συμβασιούχων , οι οποίοι αξίζουν τον σεβασμό μας.

Για τον ΟΕΥ, πρότεινε να δοθεί βάση στις περιφερειακές συνοικίες και στις τοπικές κοινότητες , σημειώνοντας πως οι πολίτες νοιώθουν β' κατηγορίας.

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Δημ. Λιβογιάννης απαντώντας στον κ. Μιτζικό είπε πως θα κατανεμηθεί ισόποσα το προσωπικό και στην περιφέρεια.

Ο επικεφαλής της Απ. Νάνος ανέφερε –μεταξύ άλλων- «σταθήκαμε δίπλα στους συμβασιούχους ζητώντας να γίνουν αορίστου χρόνου οι 90 εργαζόμενοι. Απέδωσαν οι αγώνες. Σήμερα πληρώνονται βάσει της ανταποδοτικότητας (στοιχείο ιδιωτικος), ενώ αν ήταν αορίστου χρόνου θα πληρωνόταν από το κράτος», ενώ κατηγόρησε τους δημάρχους λέγοντας ότι στην πλειοψηφία τους κινούνται στην λογική των ιδιωτικοποιήσεων.
Επίσης είπε ότι υπήρξε κατασταλτικός μηχανισμός στο δήμο που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί η γ.γ του Συλλόγου και ρώτησε αν θα γίνει ΕΔΕ.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο αντιδήμαρχος Χρ. Στεφόπουλος και με ειρωνικό ύφος είπε: «σε λίγο θα βγάλουμε οδό Καρυδάκη στο Βόλο».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα των ΟΤΑ και την αποτροπή ιδιωτών σε δραστηριότητες των Δήμων , τονίζοντας ότι με την εφαρμογή Καλλικράτη ξεκίνησε η αποδιοργάνωση υπηρεσιών.
Ο ίδιος είπε 'ότι ρθά έπραξε η δημοτική αρχή στο θέμα των συμβασιούχων και των προσλήψεων , βάσει εγκυκλίου της κυβέρνησης και σημείωσε πως το ίδιο πρέπει να γίνει και στη ΜΒ που υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Τέλος ο Θ. Θεοδώρου απευθυνόμενος προς τον Απ. Νάνο είπε: « έχετε στοιχεία ότι μετείχαμε εμείς; Για την ΕΔΕ δεν έγινε επίσημη καταγγελία και το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας».

Για το αποχετευτικό Ν. Αγχιάλου

Εν τω μεταξύ ενστάσεις εξέφρασαν για τη χωροθέτηση δυο από τα τρία αντλιοστασίων που θα κατασκευαστούν στη Ν. Αγχίαλο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και το θέμα της ς χωροθέτησης του έργου Δίκτυο ς ακαθάρτων Ν. Αγχιάλου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Υπηρεσιακός παράγοντας της ΜΒ, είπε, ενημερώνοντας το σώμα, ότι θα κατασκευαστούν τρία αντλιοστάσια σε κοινόχρηστους χώρους, σε περιοχές εκτός δόμησης στα άκρα της πόλης και στο Δημαρχείο. Όπως είπε, δεν προβλέπεται διαβούλευση με τους κατοίκους, αλλά να συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο όπως και έγινε. Τα αντλιοστάσια, εξήγησε, θα είναι υπόγεια, χωρίς να παράγουν όχληση, θα διαθέτουν μονάδα όσμωσης και δεν θα υπάρχει πρόβλημα με οσμές, διότι θα είναι υπόγεια και θα διαθέτουν δεξαμενή.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς έκανε λόγο για θετική της ΔΕΥΑΜΒ και πρόσθεσε ότι επειδή το θέμα επείγει η παράταξή του συμφωνεί, για να μη χαθεί η προθεσμία του έργου και ανέφερε ότι, αν στην πορεία, προκύψει ζήτημα με τη χωροθέτηση των αντλιοστασίων θα εξεταστεί το θέμα.

Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου ανέφερε ότι το έργο είναι σημαντικό για την περιοχή, πρέπει να προχωρήσει, καθώς ήδη έχει καθυστερήσει, άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο και έπρεπε να γίνει αναπροσαρμογή. Η παράταξη ψήφισε θετικά, με την ελπίδα να μην υπάρξει θέμα με τα αντλιοστάσια και αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Ο σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Αρ. Δουλόπουλος είπε ότι η παράταξη δεν θα πει όχι στο έργο, γιατί πρέπει να εκσυγχρονιστεί το αποχετευτικό, αλλά ζήτησε να γίνει με όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ο σύμβουλος της Θεόδωρος Τσαλούχας δήλωσε ότι ψήφισε θετικά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αλλά απ' όσα ανέφερε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας, διαπιστώνει ότι τα αντλιοστάσια θα κατασκευαστούν σε πολεοδομικό ιστό και ψήφισε αρνητικά.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας δήλωσε ότι το Α1 αντλιοστάσιο σχεδιάζεται να γίνει σε οικόπεδο που είναι για τουριστική ανάπτυξη, ενώ μπορεί να μεταφερθεί δίπλα που είναι χώρος πρασίνου.
Όπως είπε, στο πρώτο τοπογραφικό που δόθηκε στους συμβούλους αποτυπωνόταν η θέση του αντλιοστασίου σε δρόμο και στην παιδική χαρά. Τώρα ήρθε άλλο τοπογραφικό δίπλα από την Παιδική Χαρά και υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί ένα έργο, τόνισε.

Για τη χωροθέτηση του αντλιοστασίου στο χώρο του Δημαρχείου Ν. Αγχιάλου, είπε ότι προγραμματίζεται να γίνει πάνω στην περίφραξη του Δημαρχείου, ενώ θα μπορούσε να πάει στο χώρο του πάρκινγκ δίπλα στην παλιά Κοινότητα και μακριά από τη θάλασσα. «Το λιμάνι είναι αρχαιολογικός χώρος και η Αρχαιολογία δεν θα σας αφήσει να κάνετε το έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ζήτησε από τους συμβούλους να μην λαμβάνουν υπόψη την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, που ελέγχει απόλυτα η Δημοτική Αρχή και ψηφίζει ότι του δίνουν και τόνισε ότι με καλή διάθεση προτείνει το Α1 αντλιοστάσιο να δημιουργηθεί στο χώρο πρασίνου, για να μην υπάρξουν προβλήματα ανάλογα με την Αγριά και το δεύτερο να χωροθετηθεί 50 μέτρα πιο πέρα απ' ότι σχεδιάζεται. Ψήφισε δε θετικά για το ένα αντλιοστάσιο και αρνητικά για τα άλλα δύο.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας τόνισε ότι το ζήτημα των ακαθάρτων είναι αναπτυξιακό έργο για την περιοχή και όχι μόνο συμφωνεί, αλλά πιέζει για να ολοκληρωθεί άμεσα. Ζήτησε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία από το Τοπικό Συμβούλιο.

Για τη χωροθέτηση του αντλιοστασίου  είπε ότι είναι εύκολη η μεταφορά τους για να δημιουργηθούν λιγότερα προσκόμματα στην Αρχαιολογία και ψήφισε θετικά στο έργο και στο ένα αντλιοστάσιο, αρνητικά στη χωροθέτηση των άλλων δύο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση