Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου
Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

Παρατείνονται κατά ακόμη μία εβδομάδα, έως τις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 π.μ., τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε όλη τη χώρα λόγω του κορωναϊού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κατ' εξαίρεση, από τις 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή των ειδών αυτών από τα σούπερ-μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, όπως έκανε γνωστό νωρίτερα το υπουργείο Ανάπτυξης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα. Όπως είπε, παρατηρείται μεν μια σταθεροποίηση ή και μείωση των κρουσμάτων, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς απ' ό,τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται περισσότερα εξιτήρια από τα εισιτήρια ασθενών στα , ωστόσο πολλά στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση. «Η των γενικών περιοριστικών υφιστάμενων μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ς» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε πως «πάμε πολύ προσεκτικά, θα περιμένουμε να δούμε σαφή σημεία αποκλιμάκωσης».

Ταυτόχρονα με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. το

Αναφερόμενος στο  κατά του κορωναϊού, είπε ότι το ένα μετά το άλλο μπαίνουν στη διαδικασία της τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα στα τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, όπως και στις άλλες χώρες της Ε.Ε., με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρος του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επανέλαβε δε ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και και θα υπάρχει προσπάθεια και καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Σημείωσε εξάλλου ότι θα υπάρξουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι να εμβολιάζονται σχεδόν δύο εκατομμύρια κάθε μήνα.

Σημείωσε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειο, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες (άνω 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα) και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων, σημείωσε.

 

«Ανυπόστατοι ισχυρισμοί που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας»

Αναφερόμενος στα στοιχεία που δημοσιεύονται από τον ΕΟΔΥ, είπε ότι «τις τελευταίες ημέρες το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων». Όπως πρόσθεσε, «δόθηκαν από την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και κορυφαίους καθηγητές μέλη της Επιτροπής των Ειδικών καταλυτικές απαντήσεις για την προάσπιση της αλήθειας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση