Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Παράταση μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου για τη μεταβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά
Παράταση μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου για τη μεταβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά

Παράταση μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου για τη μεταβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά

Παράταση μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου δίνει η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων στα εκπαιδευτήρια προκειμένου να μεταβούν στην εφορία και να ενταχθούν στο καθεστώς ΦΠΑ.

Επί της ουσίας η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων δίνει χρόνο στην υπηρεσιακή μέχρι να λάβει τις οριστικές αποφάσεις και να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης ομοθετικού Περιεχομένου (ΠΠ) με την οποία θα αναστέλλεται η εφαρμογή του νόμου για δύο μήνες.

Στελέχη της αγοράς,  αναφέρουν ότι η έκδοση της ΠΝΠ είναι τυπική υπόθεση, όπως ενημερώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και πως αποτελεί ειλημμένη απόφαση το «πάγωμα» εφαρμογής της  διάταξης για διάστημα δύο μηνών.

Σε κάθε περίπτωση η νέα θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές της χς και να βρεθούν για να αντικατασταθεί το μέτρο από το οποίο υπολογίζεται η είσπραξη περίπου 350 εκατ. . Πάντως η καθυστέρηση που παρατηρείται ως προς την έκδοση της ΠΝΠ δεν αποκλείεται να κρύβει και εμπλοκή με τους δανειστές της

Η  ανακοίνωση αναφέρει:

Η ενική ραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία γίνεται δεκτό ότι, για λόγους χρηστής διοίκησης, η δήλωση μεταβολών των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές , οι οποίες από 19 Αυγούστου 2015 υπάγονται σε ΦΠΑ (σύμφωνα με το ν. 4336/2015), δύναται να υποβληθεί μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2015 χωρίς πρόστιμο.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση